در قسمت اول و دوم از سری مقالات راهاندازی VDI با راهکار XenDesktop، به آنالیز چگونگی تامین نیازهای امنیتی، قابلیت مدیریت و تحرکپذیری سازمانها توسط XenDesktop و نتایج یکپارچه شدن آن با XenApp پرداختیم و در قسمت دوم ویژگیهای این تکنولوژی همچون امنیت و انطباقپذیری، برنامههای مرورگر ایمن و انتقال به Windows 10 را بررسی نمودیم. در این مقاله که قسمت سوم و پایانی از این سری مقالات میباشد، به توضیح چند مورد از پرکاربردترین موارد استفاده از راهکار XenDesktop خواهیم پرداخت.
استفاده از راهکار XenDesktop در Skype for Business
رشد سریع نرمافزار Microsoft Skype for Business به عنوان یک پلتفرم ارتباطی یکپارچهی پیشرو برای چت، صدا، ویدئو و Screen Sharing معضلات جدیدی پیش روی واحدهای IT قرار داده است. Endpointهایی که به صورت Local نصب شدهاند، Logهای مربوط به چت و ویدئو، فایلهای منتقل شده و سایر Contentها را در معرض خطراتی همچون مفقودی، سرقت و یا بدافزار (Malware) قرار میدهند و این درحالی است که تنوع دستگاههای مورد استفاده در این حوزه نیز به پیچیدگی پیکربندی و پشتیبانی خواهد افزود.
با استفاده از راهکار XenDesktop جهت ارائه Skype، این نرمافزار و اطلاعات مربوط به آن به صورت ایمن و دور از دسترس بدافزارها در دیتاسنتر نگهداری میگردد و در نتیجهی متمرکز شدن مدیریت Skype، استفاده از این نرمافزار را هم برای واحدهای IT (به منظور انجام تنظیمات) و هم برای کاربران تسهیل مینماید. با پیادهسازی Skype در دیتاسنتر، تنها یک نسخهی واحد از این نرمافزار بدون در نظر گرفتن نوع دستگاه مورد استفاده Client (ویندوز، Mac، Linux و یا Thin Client)، از تمامی کاربران پشتیبانی مینماید و تمامی کاربران تجربه یکسانی (شامل رابط کاربری و فرآیند Login) را در استفاده از Skype خواهند داشت. این ثبات برای کارمندان موجب افزایش تعامل و بهرهوری و برای واحدهای IT نیز منجر به کاهش آموزش کاربران و تماس با Helpdeskها میگردد؛ در ضمن مدیریت برنامهها با متمرکزسازی آنها سادهتر شده و اعمال Patchها و بهروزرسانیها نیز تسهیل میگردد.
نحوهی عملکرد راهکارهای XenApp و XenDesktop
ویدیوهای بیشتر درباره VDI
مدیریت آسان راهکار XenDesktop
امکان کاهش هزینهها در صورت پیادهسازی Skype همراه با XenDesktop، تنها یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از راهکار XenDesktop میباشد. کاهش هزینههای IT با استفاده از یک معماری سادهتر و کارآمدتر حاصل میگردد که این راهکار قابلیتهای زیر را ممکن میسازد:
مدیریت سادهی برنامه و دسکتاپ
با استفاده از مدیریت Single-Image قابلیتهایی همچون مانیتورینگ مرکزی، خودکارسازی Provisioning و سایر امور معمول فراهم میگردد. واحدهای IT قادر خواهند بود دسترسی به ویندوز، Linux، SaaS و برنامههای وب را از هر دستگاه و در کسری از زمان و با کمترین هزینه و بهترین عملکرد ارائه نمایند و بهروزرسانیها و Patchها را با کارایی مشابه اعمال نموده که این امر موجب آزاد نمودن منابع برای پروژههای بیشتری میگردد.
حذف چرخهی عیبیابی از PCهای قدیمی
راهکار XenDesktop قابلیت ارائه دسکتاپ مجازی بر روی Thin Clientها، Chromebookها و دیگر تجهیزات کم هزینه بر روی هر شبکه را با تجربه کاربری مشابه با دستگاههای Native فراهم میآورد. با انتقال پردازشها به دیتاسنتر میتوان تمامی تجهیزات از هر نوعی را به مدت طولانیتری در حالت سرویسدهی نگهداری نمود (حتی اگر سیستمعاملهای پر تقاضاتری مورد استفاده قرار گیرند) و حتی میتوان با استفاده از برنامههای BYOD، خرید و مدیریت Endpoint را نیز به خود کاربران واگذار نمود. در حقیقت هزینههایی که در حال حاضر به منظور تعمیر و نگهداری PCها به کار میروند میتواند برای راهکارهای جدید مجازیسازی دسکتاپ و سادهتر ساختن فرایند انتقال مورد استفاده قرار گیرند.
برای مشاوره رایگان و یا راهاندازی مجازیسازی دسکتاپ VDI با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
شامل شدن پلتفرمها و سیستمهای نسل بعدی
شرکتها به صورت روز افزون تلفنهای خود را با Skype for Business مایکروسافت جایگزین مینمایند (این راهکار در حال حاضر سومین PBX مورد استفاده در امریکا بوده و همچنان به رشد خود ادامه میدهد). با شناخت مزایای ارائه Skype به صورت مجازی، دو کمپانی Citrix و مایکروسافت برای تضمین اینکه این پیادهسازیها بدون تضعیف عملکرد مزایایی همچون بهبود امنیت و مدیریتپذیری را تحقق میبخشد، آغاز به همکاری نمودهاند.
این دو کمپانی با همکاری یکدیگر تنها راهکار تایید شدهی مایکروسافت را برای ارائه نرمافزار Skype for Business در محیطهای مجازی معرفی نمودند که یک معماری متمرکز کارآمدتر بوده و نه تنها منابع IT را برای پروژه های بیشتر و ارتقا زیرساختها آزاد مینماید، بلکه پیادهسازی آن را نیز سادهتر میباشد.
مجازیسازی برنامه و دسکتاپ راهکارهایی ساده و کاربردی جهت پوشش نیازهای IT با الویت بالا در ایجاد محیطهای کاری پیشرفته فراهم مینماید. در برخی از سناریوها مانند ارائهی Skype for Business، مرورگرهای مبتنی بر SaaS وWeb Appها، استفاده از App Virtualization مناسبتر میباشد در حالی که سناریوهای دیگری همچون انتقال به ویندوز 10 و BYOD نیازمند VDI Desktop به صورت کامل میباشند. اکثر Vendorها مشتریان را ناچار میکنند تا میان مجازیسازی دسکتاپ و مجازیسازی برنامه یکی را انتخاب نمایند. راهکار XenDesktop تمامی قابلیتهای Citrix XenApp را در اختیار داشته و مجازیسازی برنامه و دسکتاپ را ارائه مینماید تا انعطافپذیری را به حداکثر میزان ممکن برساند. راهکار XenDesktop که بر پایهی معماری FlexCast Management ساخته میشود، کاربر را قادر میسازد تا تمامی نیازهای دسترسی Remote، قابلیت تحرکپذیری فضای کاری، بهرهوری بالا از هر دستگاه و … را از طریق یک راهکار یکپارچه در اختیار داشته باشد.