حریم خصوصی و امنیت چیست؟ امنیت سایبری در دنیای دیجیتال امروز به خصوص با اخبار مربوط به هک و نقضهای امنیتی که همهروزه شنیده میشوند، بسیار حیاتی است. به موجب شرایط پرتنش تهدیدات آنلاین، حریم خصوصی و امنیت به راهکار اصلی برای ایمن ماندن و کنترل تجربه آنلاین تبدیل شدهاست. اما آیا این تنها راهکار و یا حتی بهترین راهکار برای ایمن نگه داشتن سازمان و حساسترین دادههای خصوصیاش به صورت آنلاین است؟
در دنیای دیجیتال، امنیت مترادف حریم خصوصی تلقی میشود، اما حقیقت این است که آنها اصلا شبیه نیستند. تا زمانی که این دو اصطلاح اشتباه فهمیده میشوند و یا به جای یکدیگر استفاده شوند، سازمانها در حفاظت ازحریم خصوصی و امنیت حریم خصوصی مصرف کنندگان مشکل خواهند داشت.
امنیت در نقش حریم خصوصی
امنیت انواع بسیار متعددی دارد و به صورت آزاد بودن از خطر و یا حفاظت شده بودن در برابر آن تعریف میشود. از قفل در تا بسته محافظت آنلاین توسط تامینکنندگان امنیت سایبری، همگی امنیت محسوب میشوند. به طور خاص، امنیت سایبری از کاربران در برابر نفوذ و حملات سایبری سیستمهای اینترنتی، سختافزار و نرمافزار محافظت میکند. امنیت عنصر مهمی در همه دستگاههای متصل است، زیرا به حفظ اطلاعات کاربر در برابر وقفههای ناخواسته و مخرب کمک میکند. به عبارت دیگر، امنیت برای سازمانها و کاربران آنها بیشتر در مورد حفظ اطلاعات از تهدیدهای دریافتی به دستگاهها است.
چگونه می توان تهدیدات امنیتی را شناسایی کرد؟
ویدیوهای بیشتر درباره امنیت
به علت چندین نقص اطلاعات شناخته شده و مهم در سالهای اخیر، مصرف کنندگان نسبت به نیاز خود برای محافظت در برابر چنین حملاتی آگاهی بیشتری دارند. برای مثال، در اوایل سال 2017 میلادی، هکرها به دادههای نزدیک به 150 میلیون کاربر در انتشار اطلاعاتی Equifax دسترسی پیدا کردند. بدون هشدار و بدون هیچ گونه توضیحی در مورد چگونگی ذخیره و استفاده از دادهها، این اسامی و حتی اطلاعات گواهینامه رانندگی کاربران را در دست مجرمان سایبری که قادر به ذخیرهسازی و دسترسی به این دادهها برای مدتی طولانی هستند، قرار داد. در سال 2018، سازمان Marriott International اعلام کرد که مهاجمان سایبری دادههای 500 میلیون کاربر را دزدیده و اطلاعات شخصی آنها را افشا کردهاند.
برای مشاوره رایگان جهت (باز)طراحی امنیت شبکه و یا انجام تست نفوذ مطابق با الزامات افتا با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
حریم خصوصی و امنیت چیست؟
از سوی دیگر، حریم خصوصی ایدهای پیچیدهتری از امنیت است. تجربه کردن حریم خصوصی به معنی در امان بودن از ناظران و آشفتگیهای ناخواسته است. نرمافزارهای امنیتی ممکن است به چالش محافظت از دستگاهها در برابر ویروسها و متجاوزان رسیدگی کند، اما کنترل این که چگونه اطلاعات به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته میشود را در اختیار قرار نمیدهند. همچنین حق این انتخاب را نمیدهد که چه اطلاعاتی را برای چه افرادی به اشتراک گذاشته شوند. نرمافزارهای امنیتی به این دلیل اهمیت دارند که از دستگاهها در مقابل تهدیدات وارده محافظت میکند، اما هنگامی که اطلاعات با دیگران به اشتراک گذاشته میشود، بیاثر اند.
همراه با آگاهی از نیاز حیاتی به امنیت، مصرف کنندگان به طور فزایندهای به نیاز فردی خود به حریم خصوصی آگاه شدهاند، چرا که ما پیوسته در حال از دست دادن اعتماد خود به نامهای بزرگ مانند Facebook و Google از نظر استفاده با دقت از دادههای ما، هستیم.
برای درک بهتر این که چرا حریم خصوصی اهمیت دارد، تصور کنید که در یک روز آفتابی و زیبا از حیاط پشتیتان لذت میبرید. چند دقیقه بعد، تصور کنید که همسایگان شما تصمیم میگیرند که همین کار را در حیاط انجام دهند. بلافاصله، ممکن است شرایط از فضایی آرام، به فضایی پر از تعامل، سرگرمی و یا حتی به شرایطی معذب که افراد با اجتناب از ارتباط چشمی وانمود میکنند که دیگری وجود ندارد، تغییر کند. به همین دلیل ما نردهها و حصارهایی را در حیاطهایمان میگذاریم تا از حضور افراد و مشاهده شدن به صورت ناخواسته جلوگیری کنیم. مهم است که بدانید که حصار حریم خصوصی لزوما شکلی از امنیت نیست. این حصارها غیرقابلنفوذ نیست و یک مزاحم میتواند به راحتی به صورت فیزیکی از آنها عبور کند، اما این امکان را میدهند که چه کسی و در چه زمانی شما را میتواند ببیند.
بیشتر بخوانید: امنیت سایبری و اهمیت آن برای سازمان ها – قسمت اول
همین انتظارات باید برای حفظ حریم خصوصی و امنیت در دنیای سایبری نیز وجود داشته باشند. مهمترین و ارزشمندترین قسمت حریم خصوصی، توانایی تعیین کردن این که اطلاعاتمان چگونه، در چه زمانی و توسط چه کسی مورد استفاده قرار میگیرند است.
ما امروز به نقطهای رسیدهایم که هر چیزی را که در اینترنت جستجو میکنیم و یا نگاه میکنیم ردیابی شده، و این امر درحال نشت کردن به زندگی فیزیکیما نیز میباشد و باعث شده که احساس کنیم که تمام روز دنبال میشویم. تصور کنید اگر شخصی انتخاب میکرد که حریمش کاملا خصوصی و حفاظت شده باشد و هر زمانی که میخواست، از یک چشمانداز کاملا خصوصی به صورت آنلاین لذت میبرد. بدون نگرانی از اینکه چه کسی ممکن است بیصدا حریم خصوصی را نقض نماید، میتوان آزادانهتر و خلاقانهتر زندگی کرد.
امن بودن و حفظ حریم خصوصی
خبر خوب این است که از آنچه فکر میکنیم به رسیدن به حریم خصوصی نزدیکتر هستیم. با استفاده از چند اقدام احتیاطی ساده، شرکتها میتوانند اطمینان حاصل کنند که دادههای خصوصی مصرف کنندگان، خصوصی میمانند. در ادامه چند راه برای حفظ حریم خصوصی و امنیت در یک دنیای متصل آورده شدهاند.
هنگام انتخاب مجموعه امنیتی برای دستگاههای شرکت خود، دارا بودن این ویژگیها را در نظر بگیرید:
- هشدارهای کلاهبرداری و تشخیص آسیبپذیری
- نرمافزار آنتی ویروس
- ضد بدافزار و ضد باجافزار
- فایروال
بیشتر بخوانید: بهبود سرعت کسبوکار با افزایش امنیت شبکه
حریم خصوصی کاربران باید یک تجربه تعبیه شده باشد که به آنها امکان کنترل زمان ردیابی را داده، یک اتصال امن را برقرار کرده و به آنها اجازه میدهد تا در صورت نیاز به تغییرات در جزئیات شخصی اقدام کنند. نرمافزار حریم خصوصی شما باید حتما شامل قابلیتهای زیر باشد:
- بررسی این که آیا دادههای کاربران شما افشا شدهاند یا خیر
- اطلاعات شخصی کاربران را خصوصی نگه دارد
- در Wi-Fi عمومی خصوصی بماند
- به راحتی و به صورت خصوصی وارد سیستم شود
- از ردیابی جلوگیری کند
حریم خصوصی و امنیت برای مدتی طولانی بهصورت اصلاحات هممعنی در نظر گرفته شده اند. همانطور که برای ایجاد دنیایی امن و خصوصی تلاش میکنید، برای ایجاد یک تجربه آنلاین مطمئن، تفاوتهای ذاتی و نیاز هر یک را در نظر بگیرید.