منظور از CTI چیست؟ تهدیدات سایبری همچنان در حال تکامل هستند و حملات سایبری در جهان هر 39 ثانیه یکبار اتفاق میافتد. به همین دلیل است که امنیت سایبری به یکی از مهمترین دغدغهها در بسیاری از سازمانها تبدیل شده است. علیرغم بسیاری از ساز وکارهای دفاعی هوشمندی که سازمانها از آنها استفاده میکنند، تهدیدات سایبری در حال ظهور همچنان کسبوکارها را از راههای مختلف مختل میکنند.
هوش تهدید سایبری یا CTI شامل تجزیه و تحلیل داده ها برای پیش بینی و کاهش تهدیدات سایبری است. هوش تهدید سایبری سازمانها را به دانش مبتنی بر شواهد، در مورد روشهای حمله و اهداف بالقوه، مجهز میکند و اقدامات پیشگیرانه امنیت سایبری را ممکن میسازد.
هوش تهدید یا CTI چیست؟ CTI شامل انواع استراتژیها، تاکتیکها و عملیاتهایی است که برای سطوح مختلفِ مخاطبین و تمرکز آنان، از مناظر تهدید سطح بالا گرفته تا جزئیاتِ حمله فنی، طراحی شده است. چرخهی حیات CTI شامل جمعآوری نیازمندیها، جمعآوری و پردازش دادهها، تجزیه و تحلیل، انتشار و بازخورد، تضمین بهبود مستمر در دفاع در برابر تهدیدات سایبریِ در حال تکامل است.
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا هوش تهدید سایبری یا CTI در نبرد با جرایم سایبری مهم است؟ هوش تهدید سایبری شامل جمعآوری، تجزیه و تحلیل و انتشارِ اطلاعات در مورد حملات فعلی و احتمالی است که امنیت داراییهای اطلاعاتی یک سازمان را تهدید میکند. این رویکرد پیشگیرانه به کسب و کارها این امکان را میدهد که یک قدم جلوتر از دشمنان سایبری باقی بمانند. خوب، ما ادامه خواهیم داد:
- CTI چیست و چرا اهمیت دارد؟
- چگونه سازمانها می توانند به طور موثر CTI را برای ارتقای وضعیت امنیت سایبری خود پیادهسازی کنند؟
- منابع کلیدی CTI چیست و چگونه میتوان از این اطلاعات استفاده کرد؟
بیشتر بخوانید: بایدها و نبایدهای مهم سایبری برای سازمانهای بزرگ، متوسط و کوچک
درک نقش و کاربردِ هوش تهدید سایبری برای هر سازمانی که به دنبال تقویت دفاع خود در برابر چشماندازِ همیشه در حال تحولِ تهدیدات سایبری است، ضروری است. بیایید شروع کنیم!
تعریف هوش تهدید سایبری CTI چیست؟
هوش تهدید سایبری یا CTI دانش مبتنی بر شواهد است که به شما کمک میکند تا:
- رفتار و انگیزههای حملهی مهاجمان سایبری را درک کنید.
- اهداف حملهی بعدی مهاجمان را پیشبینی کنید.
هوش مصنوعی در امنیت سایبری
ویدیوهای بیشتر درباره ی امنیت سایبری
هوش تهدید با پردازش و تجزیه و تحلیل دادههای تهدید فعلی و بالقوه به دست میآید.
مزیت CTI این است که درک عمیقی از تهدیدات سایبریای، که میتواند به خطرات جدی برای داراییهای سازمان تبدیل شود، به دست میدهد و مکانیسمهای دفاعی را برای مبارزه با آنها پیشنهاد میکند. اساساً، CTI اقدامات پیشگیرانهی امنیت سایبری را برای مبارزه با حملات سایبری به جای امنیتِ واکنشی سایبری، که در آن مکانیسمهای امنیتی تنها پس از شناسایی یک حادثه فعال میشوند، ترویج میکند.
اهمیت عملکردی هوش تهدید سایبری
هوش تهدید دربارهی انواع شیوهها و موارد استفاده مانند مدیریت آسیبپذیری، مدیریتِ ریسک، پاسخ به حادثه و مدیریت حادثه، و عملیاتهای امنیتی کلی یا SecOps اطلاعرسانی میکند. CTI برای هر سازمانی حیاتی است زیرا…
- سازمان شما را با اطلاعات واقعی در مورد تاکتیکها، تکنیکها و رویههای مهاجمان یا TTP که برای حملات سایبری استفاده میشود، غنی میکند.
- انگیزههای پنهان مهاجمان را آشکار میکند و کسبوکارها را قادر میسازد تا اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند. در نهایت، این اطلاعات به سازمانها کمک میکند تا از زیانهای مالی و آسیبهای اعتباری ناشی از رخنه دادهها جلوگیری کنند.
- با استفاده از آسیبپذیریهای امنیتی سازمانها، تهدیدهای پیشرفته و مستمر یا APT موجود در سازمان را، در درازمدت، آشکار میکند. سازمانها با اطلاعات در مورد APTها، میتوانند ویژگیهای فکری و اطلاعات حساسِ سازمان را ایمن کنند.
برای مشاوره رایگان جهت (باز)طراحی امنیت شبکه و یا انجام تست نفوذ مطابق با الزامات افتا با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
- به متخصصان امنیت سایبری مانند CISOها، متخصصان SecOp، توسعهدهندگان و غیره کمک میکند تا نحوهی رفتار بازیگرانِ تهدید و فرآیند تصمیمگیری آنها را بهتر درک کنند.
- به ذینفعان کمک میکند تا در ابزارها و فرآیندهای مناسب، برای کاهش خطرات امنیت سایبری، سرمایهگذاری کنند. همچنین سازمانها را قادر میسازد تا هزینههای غیر ضروری را کاهش دهند.
- سازمانها را قادر میسازد تا در مورد امنیت سایبری آگاهانهتر، سریعتر و مبتنی بر داده، تصمیمگیری کنند.
افرادی که از CTI سود میبرند
افراد و گروههای مختلفی از مزایای مستقیم CTI برخوردار میشوند. این افراد شامل افسران امنیتی در تمام سطوحِ سلسله مراتب سازمانی، مانند تجزیه و تحلیل امنیتی، تحلیلگران فناوری اطلاعات، کارکنان مرکز عملیات امنیتی SOC، CISO، مدیریت اجرایی و غیره میشوند. با آگاهی قبلی از تهدیدات احتمالی، میتوان تیمهای زیادی را فعال کرد:
- تحلیلگران امنیت و فناوری اطلاعات میتوانند مکانیسمهای دفاعی در برابر حملاتِ سایبری را برای پوشش تهدیدات نوظهور بهبود بخشند.
- متخصصین SOC میتوانند با ارزیابی خطر و تأثیر عوامل مخربِ جدید و الگوهای حمله به مدیریت بهترِ حوادث کمک کنند.
- CISO و سایر مدیرانِ اجرایی میتوانند تصمیمات آگاهانهتری در مورد امنیت سایبری سازمانی اتخاذ کنند.
به طور کلی، CTI به هر سازمانی کمک میکند تا تهدیداتِ امنیتی بالقوهاش را درک کند، واکنشهای سریعتری به حادثه بدهد و هزینههای مربوط به رخنه دادهها را کاهش دهد. در پایان روز، همه کارکنانِ سازمان شما از برنامه CTI بهتری بهرهمند میشوند.
بیشتر بخوانید: پنج قدم مهم برای امنیت سایبری سازمان
انواع هوش تهدید سایبری یا CTI چیست؟
برنامههای CTI میتوانند انواع مختلفی از اطلاعات را بر اساس مخاطبان مورد نظر و اطلاعاتی که عمدتاً بر روی آنها متمرکز است، ارائه دهند. سه نوع CTI وجود دارد:
- استراتژیک
- تاکتیکی
- عملیاتی
هوش استراتژیک
این هوش تهدید، که سطح بالا است و کمتر به نکات فنی میپردازد، نمای کلی از چشم اندازِ تهدید سازمان را ارائه میدهد. مخاطبان اصلی این هوشِ تهدید استراتژیک، مخاطبان غیر فنی هستند، مانند:
- هیئت مدیره سازمان
- کارشناسان امنیتی در سطح اجرایی
هوش استراتژیک به کارکنان سطح بالا کمک میکند تا خطرات و آسیبپذیریهای مرتبط با سازمان و اهداف بازیگران تهدید را درک کرده و مکانیسمهای پیشگیرانه را فراهم کنند. این هوش، کارکنان اجرایی را قادر میسازد تا استراتژی سازمانیِ سطحِ بالا را هدایت کنند.
هوش تاکتیکی
این نوع هوش مخاطبان با مهارتهای فنی را هدف قرار میدهد و بر آیندهای نزدیک تمرکز دارد. این نشاندهندهی شاخصهای سازش یا IoCs ساده است مانند:
- نام دامنههای مخرب
- URLها
- آدرسهای IP
- ترافیک غیر معمول
تیمهای فناوری اطلاعات میتوانند تهدیدات خاصی را شناسایی کرده و خطرات سازمان را کاهش دهند. هوش تاکتیکی ساده و خودکار است و میتواند از طریق تکنیکهایی مانند feed دادهها و APIها مصرف شود. از آنجایی که IoCها به راحتی قابل تغییر یا منسوخ شدن هستند، هوش تاکتیکی نسبت به دو نوع دیگر عمر کوتاهتری دارد.