امنیت سازمانی شامل فناوریها، تاکتیکها و فرآیندهای مختلفی است که برای محافظت از داراییهای دیجیتال در برابر استفاده، سوءاستفاده یا نفوذ غیرمجاز توسط عوامل تهدید استفاده میشود. امنیت سازمانی شامل حفاظت از دادههای در جریان سراسر شبکهها از جمله آنهایی است که دفاتر ماهوارهای را به هم متصل میکنند و آنهایی که دادهها را به اینترنت عمومی متصل میکنند.
سیستمهای امنیتی سازمانی همچنین افراد و سیاستهایی را که سازمانها برای ایمن سازی زیرساخت شبکه خود از جمله داراییهایی مانند دستگاهها و نقاط پایانی مختلف استفاده میکنند، پوشش میدهند. از آنجا که امنیت سازمانی باید بر حفظ وضعیت امنیتی یک سازمان در محدوده قانون تمرکز کند، ساختارهای قانونی را نیز در نظر میگیرد که برای دادههای سازمان اعمال میشود.
چرا امنیت کامپیوتر مهم است؟
امنیت سازمانی مهم است زیرا دامنه تهدید برای سازمانها در حال حاضر بسیار زیاد است و در آینده نیز به رشد خود ادامه خواهد داد. در حال حاضر، تقریباً هر ارتباط آنلاینی که یک سازمان درگیر آن میشود، به طور بالقوه در معرض تهدیدات قرار دارد حتی تعاملاتی مانند ایمیلها.
در حالی که به راحتی میتوان ارتباطات ایمیلی را بدیهی دانست، تهدیدی برای اطلاعات درون ایمیلها، و همچنین اعتبار ورود به حسابهای ایمیل، همیشه وجود دارد. به عنوان مثال، snifferهای بسته میتوانند ترافیک را بر اساس آنچه که در پکهای ارسالی تشخیص میدهند، سازماندهی کنند. اگر اطلاعات بالقوه ارزشمند را شناسایی شوند، آن میتوانند ارتباطات را رهگیری کنند.
بیشتر بخوانید: راهکار PAM چیست و موارد کاربرد کلیدیاین راهکاردر بهبود امنیت سازمانی کدامنند
علاوه بر این، مهاجمان میتوانند حملات سرویس یا DDoS توزیع شده را به سازمانها تحمیل کرده تا وبسایتهایشان را ببندند و آنها را برای کاربران قانونی بیفایده کنند. این نوع حملات ممکن است تصادفی به نظر برسند، اما اغلب با ماهها تحقیق و برنامه ریزی پشتیبانی میشوند. با اتخاذ تدابیر امنیتی کافی در سازمان، میتوانید از مهاجمان پیشی بگیرید و تلاشها برای نفوذ به سیستم را متوقف کنید.
آموزش کارمندان در جهت بهبود امنیت سازمانی
علاوه بر فناوریهایی که میتوانند برای محافظت از شبکه شما استفاده شوند، امنیت سازمانی همچنین شامل آموزش میشود که کارمندان را قادر میسازد تا برای پشتیبانی از اتصالات امنتر تصمیمهای درستی بگیرند. به کارگران داخلی و از راه دور میتوان آموزش داد که چگونه تهدیدها را تشخیص، به آنها پاسخ و آنها را به مدیران فناوری اطلاعات یا مهندسان امنیت سایبری گزارش دهند. علاوه بر این، هنگامی که کارگران یاد میگیرند چگونه با رویدادهای احتمالی برخورد کنند، دیوارهای بین تیمهای فناوری اطلاعات و دیگران فرو میریزند. این در خدمت انحلال سیلوهای ایزوله و متحد کردن سازمان حول یک هدف مشترک امنیت سایبری است.
معماری امنیتی سازمان یا Enterprise Security Architecture
معماری امنیتی سازمانی باید دسترسی فیزیکی ایمن را تضمین کند و در عین حال خطر مهندسی اجتماعی و حملات مختلف بدافزار را کاهش دهد. هر سیستمی که قبل از اعطای ورود به رمز عبور نیاز دارد نیز باید محافظت شود، به ویژه به این دلیل که در هنگام ورود، یک عامل مخرب میتواند از دسترسی خود برای افزایش امتیازات خود استفاده کند یا به مناطق دیگر شبکه هدایت شود تا آنها را به خطر بیاندازد. این ممکن است به اقدامات احراز هویت چند عاملی Multi-factor authentication یا MFA و محدود کردن افراد دارای حقوق دسترسی به سیستمهای خاص نیاز داشته باشد.
برای مشاوره رایگان جهت (باز)طراحی امنیت شبکه و یا انجام تست نفوذ مطابق با الزامات افتا با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
Firewallها بخشی جداییناپذیر از هر راه حل امنیتی سازمانی هستند. از آنجا که Firewallها میتوانند ترافیک ورودی و خروجی از شبکه را بررسی کنند، نه تنها از حملات خارجی جلوگیری میکنند، بلکه مانع از استفاده یک عامل تهدید از شبکه سازمان به عنوان سکوی پرتاب برای حملات به شبکههای دیگر میشوند. همچنین، از آنجایی که یک Firewall را میتوان به روشهای مختلفی پیکربندی کرد، میتوان آن را در شبکه سازمان قرار داد تا تهدیداتی را که قادر به نفوذ به دفاع بیرونی هستند، جدا کند.
Firewallهای نسل بعدی، Next-generation firewalls یا NGFW میتوانند روی تهدیدات موجود و حملات جدید و روز صفر تمرکز کنند. یک NGFW میتواند با استفاده از AI برای جداسازی حملات جدید، سازمان را در برابر طیف وسیع تری از مجرمان سایبری محافظت کند. این کار را با استفاده از بازرسی Deep packet inspection یا DPI انجام میدهد که هم اطلاعات اولیه را در مورد اینکه یک بسته داده از کجا آمده و چه چیزی داخل آن است را بررسی میکند.
در صورتی که یک حمله، Outer Edge امنیت شبکه را نقض کند، سازمان باید از فناوریهای sandboxing استفاده کند که میتواند حاوی تهدید باشد. در محیط سندباکس، مدیران فناوری اطلاعات میتوانند رفتار یک تهدید را مطالعه و سپس از آن اطلاعات برای اطلاعات تهدید آینده استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی مهمترین تهدیدات امنیتی برنامه مایکروسافت 365
بهترین روشها برای امنیت سازمانی
در حالی که رویکردهای مختلفی برای ایمن سازی داراییهای دیجیتال یک سازمان وجود دارد، چند روش برتر وجود دارد که هر سازمانی باید در نظر داشته باشد. این امر به ویژه در هنگام ارزیابی شایستگی یک راه حل در مقایسه با راه حل دیگر صادق است.
1. محافظت از دادهها، هم در حالت استراحت و هم در حین انتقال: اگر دادهها را میتوان رمزگذاری کرد، مهم است که از مزایای آن استفاده کنید. در صورت امکان، رمزگذاری باید در کل شبکه شما اعمال شود، به ویژه که تشخیص اینکه یک عامل مخرب در کجا سعی در استراق سمع انتقالات دارد، دشوار است.
2. تنظیم کنترلهای سختگیرانه برای مدیریت هویت و دسترسی Identity and access management یا IAM: شما میخواهید از مفهوم کمترین امتیاز هنگام ایمن سازی شبکه خود استفاده کنید. فقط آنهایی که مطلقاً نیاز به دسترسی به بخشی از شبکه یا یک برنامه کاربردی حیاتی تجاری دارند، با کمترین امتیاز، مجاز به ورود هستند. اگر شخص دیگری بخواهد وارد شود، حتی اگر از کسانی که دسترسی دارند بالاتر باشد، از تعامل با آن منطقه، برنامه یا دادههای آن جلوگیری میشود. این امر از شبکه در برابر رویدادهای تصادفی هم محافظت میکند که در آن شخصی با امتیازات غیرضروری به اشتباه اعتبار دسترسی را در اطراف خود رها میکند یا تلفن و سایر دستگاههای شخصی وی دزدیده میشود و فروشگاههای اعتبار ورود به سیستم را آشکار میکند.
3. تنظیم برنامههای بازیابی حوادث موثر: بازیابی حادثه تضمین میکند که سیستمهای لازم در اسرع وقت پشتیبان گیری شده و اجرا میشوند. این ممکن است نیاز به سیستمها و اجزای اضافی داشته باشد که میتوانند حجم کاری مورد نیاز برای ادامه کار را مدیریت کنند. در حالی که ممکن است ایجاد افزونگی در کل معماری غیرممکن باشد، سیستمهای حیاتی را میتوان با اجزا و فرآیندهای اضافی شناسایی و پشتیبانی کرد. در صورت بروز فاجعه، این سیستمها میتوانند بهطور خودکار چرخانده شوند و زمان از کار افتادگی را بهجای ساعتها یا روزها به چند لحظه محدود کنند.
4. آموزش کارمندان چگونه امنیت سایبری را ارتقا میدهد: آموزش کارکنان در رابطه با مسئولیتهای خود در ارتباط با امنیت میتواند از بسیاری از خطاهای رایج که منجر به نقض جدی میشود جلوگیری کند. به عنوان مثال، به کارگران میتوان آموزش داد که چگونه حملات فیشینگ را که از ایمیل یا پیوستهای متنی برای ترغیب افراد به کلیک و دانلود بدافزار استفاده میکنند، تشخیص دهند. همچنین میتوان به کارمندان آموزش داد که چگونه رمز عبور و اعتبارنامه ورود خود را به بهترین شکل ایمن کرده و دستگاههای مورد استفاده برای MFA را ردیابی کنند.
5. نقاط پایانی و دسترسی به آنها را مدیریت کنید: کسب و کارهای مدرن ممکن است مجبور شوند با بسیاری از نقاط پایانی و دستگاهها سروکار داشته باشند، چه برای خدمت به کاربران و چه به کارمندان. مهم است که مطمئن شوید اینها به اندازه کافی ایمن هستند و نمیتوان از آنها برای حمله به بقیه شبکه استفاده کرد.
6. C-suite را برای خرید به دست آورید: برای ایجاد موقعیت امنیتی مناسب، به حمایت مهم ترین تصمیم گیرندگان نیاز دارید. این ممکن است به جلسات متعدد و ارائههایی نیاز داشته باشد، اما زمانی که آنها مزایا و مشکلات احتمالی را ببینند، به احتمال زیاد تلاشهای شما را تایید خواهند کرد. در نهایت، به دلیل ریسکهای مرتبط، C-suite به اندازه همه اعضای تیم فناوری اطلاعات در مدیریت ریسک و امنیت اطلاعات سرمایهگذاری میکند. اکثرشان میدانند که به نفعشان است که دفاع قویی در سراسر سازمان اعمال کنند.
چالشها در امنیت سازمانی
امنیت سازمانی باید تکامل یابد و با شرایط متغیر تهدید و افزایش استفاده از فناوریهای خاص سازگار شود. اینها شامل فن آوریهایی نسبتاً جدید هستند. این مشکلات عبارتند از:
Cloud.1: هر زمان که دادهها به صورت Local ذخیره نمیشوند، بیشتر در معرض خطر هستند.
2. اینترنت اشیا IoT :Ballooning landscape دستگاههای IoT به این معنی است که سطح حمله ممکن است سریعتر از راه حلهای محافظت از آن رشد کند.
3. تقاضا برای دادهها: با یادگیری ماشینی، میتوان بینشهای قدرتمندی را از ذخایر بزرگ داده به دست آورد. با این حال، نیاز به ذخیره و محافظت از این دادهها چالشهای منحصر به فردی را ایجاد میکند، به خصوص که دادهها و استفاده از آنها متنوع تر میشوند.
4. مقررات حفظ حریم خصوصی دادهها: نشت دادههای پرهزینه، شرمآور و خطرناک در سالهای اخیر اخبار را تحت تأثیر قرار داده است که منجر به قوانین جدید و سختگیرانهتر حفاظت از دادهها شده است. طراحی و خودکارسازی سیاستها برای حمایت از این مقررات یک چالش همیشگی است.
آینده امنیت سازمانی
امنیت سازمانی مجبور خواهد شد خود را با ظهور چندین فناوری جدید یا گسترش فناوریهای موجود سازگار کند. برخی از اینها میتوانند به راحتی توسط عوامل تهدید برای به خطر انداختن شبکه مورد استفاده قرار گیرند.
1. WPA3 :WPA2 شامل رمزگذاری 192 بیتی است و برای بیش از 10 سال استفاده شده است. با این حال، آسیبپذیریهای حیاتی دارد که توسط WPA3 برطرف میشوند. برای انطباق با عرضه WPA3، سازمان باید بهروزرسانیهایی را در سرویس کاربر احراز هویت ریموت یا RADIUS انجام دهد. این نحوه اتصال کاربران به شبکه را کنترل میکند. برای اینکه اتصالات به اندازه کافی از طریق WPA3 انجام شود، باید تنظیماتی صورت گیرد. اگر این موارد اجرا شوند، سازمان میتواند در مقابل ربوده شدن یا جاسوسی از جلسات محافظت شود.
2. 5G: فناوری 5G جایگزین شبکههای 4G یا LTE شده است، سرعت افزایش یافته آن را به گزینهای جذاب برای بسیاری از سازمانها تبدیل میکند. با این حال، 5G با مزایای خود، چالشهای امنیتی جدی را به همراه دارد. به عنوان مثال، دستگاههای اینترنت اشیا که به شبکه 5G متصل میشوند باید ایمن باشند. اگر هکر آسیبپذیری پیدا کند، میتوان از دستگاه برای دسترسی به شبکه بزرگتر استفاده کرد. علاوه بر این، برخی از دستگاههای اینترنت اشیا، در صورت سوء استفاده یا ربوده شدن، میتوانند نگرانیهای ایمنی جدی ایجاد کنند. اینها شامل وسایل نقلیه موتوری، دستگاههای صنایع مراقبتهای بهداشتی و ماشین آلات سنگین میشود. ایمنسازی اینها یک چالش مداوم برای تیمهای امنیتی سازمانی خواهد بود.
3. تنظیمات کار از خانه: با ماندن تعداد بیشتری از کارمندان در خانه، مجرمان سایبری بیشتری روی ورود به شبکه سازمان با استفاده از شبکههای محلی یا LAN و دستگاههای کارگران به صورت ریموت تمرکز خواهند کرد. اغلب، تدابیر امنیتی که کارکنان در خانه استفاده میکنند کمتر از حد کافی هستند. آنها ممکن است شامل گذرواژههایی باشند که به راحتی قابل حدس زدن هستند و تنظیمات امنیتی پیش فرضی که مجرمان سایبری میتوانند به سرعت از آنها عبور کنند. ایجاد و اجرای سیاستهایی که این نوع نقضها را محدود یا از آن جلوگیری میکند، سازمان را از طیف گستردهای از آسیبپذیریها محافظت میکند.
دستگاههای اینترنت اشیا: حتی بدون پذیرش گسترده 5G، دستگاههای اینترنت اشیا فعلی هنوز خطر قابل توجهی دارند. بسیاری از آنها امنیت ناکافی دارند و میتوانند به راحتی توسط مهاجمان در معرض خطر قرار گیرند. برخی دیگر اقدامات امنیتی دارند که در صورت استفاده مناسب توسط مصرف کننده، از سازمان محافظت میکند. با این حال، اگر مصرف کننده تصمیم بگیرد که به طور کامل از اقدامات امنیتی استفاده نکند، میتواند سازمانی را در معرض حمله قرار دهد.