کد های متن باز قرار است با کاهش افزونگی از اتلاف وقتِ توسعه دهندگان جلوگیری کنند . بدین منظور بهتر انجام شدن این هدف ، Linux Foundation کارگروه جدیدی به نام OpenChain را راه اندازی کرده است . ابتکار جدیدی که هدفِ آن استاندارد سازی شیوه های رایج برای کارآمد تر ساختن Open Source است .
Linux Foundation به عنوان یک ائتلاف تجاریِ غیرانتفاعی که به ترویج Linux و نرم افزار های متن باز ، می پردازد ، در کنفرانس اروپایی خود (LinuxCon Europe) اعلام کرده است که کارگروهی به نام OpenChain تشکیل شده است . سرمایه گزاران در این کارگروه عبارت اند از ARM ، Cisco Systems ، NexB ، Qualcomm ، SanDisk و Wind River.
Linux Foundation اعلام کرده است که مأموریت کارگروه OpenChain در واقع ارائه فرآیند سادهای است که می تواند متناسب با شرکت ها و توسعه دهندگان سفارشی سازی شود. این کارگروه در ابتدا به ارائه مجموعه ای از دستورالعمل ها می پردازد که قرار است به عنوان مبنای نظارت و توسعه ی برنامه های انطباقی مورد استفاده قرار گیرند . OpenChain به ارائه بهترین شیوه های موجود در محیط های لینوکسی ازجمله Debian و همچنین فرمت های سازگار با نرم افزار تبادل اطلاعات (Software Package Data Exchange) یا SPDX می پردازد .
اطمینان حاصل کردن از سازگاری بیشتر با مجوز های نرمافزار متن باز بخشی دیگر از منطق موجود در پشت OpenChain است . این گروه همچنین اعلام کرده است که میزبانی FOSSology توسط Linux Foundation ، از ابتکارات تکمیلی در این گروه خواهد بود .
Jim Zemlin به عنوان مدیر اجرایی Linux Foundation می گوید : از آنجا که امروزه تقریباً هر فناوری جدیدی که ساخته می شود از Linux و Open Source استفاده می کنند ، زنجیره تأمین نرم افزار همان زنجیره تأمین نرم افزار متن باز خواهد بود.
این بدان معناست که روش استاندارد سازی “فرآیندها” و “انطباق ها” در بررسی کد ها نیاز به بازبینی مجدد دارند و می بایست اطمینان حاصل شود که هزینه و مزایای بهره وری Open Source در دهه های آتی حفظ خواهند شد . این امر یک تعهد طولانی مدت برای انطباق آزاد و است و می بایست جدی گرفته شود.
تاریخچه Open Source نشان می دهد که آماده سازی یک انجمن و اجتماع برای پذیرفتن استاندارد های رایج همیشه کار ساده ای نیست . حتی اگر یک گروه نسبتاً کوچک از توسعه دهندگان از یک استاندارد ، راضی نباشند ، اغلب مواقع پا پس می کشند. به همین دلیل است که برخی برنامه نویسان متن باز ، glibc را که در دهه ۱۹۹۰ آغاز به کار کرده بود ، برای مدتی به چند شاخه منشعب کردند و یا بخش عمده ای از کد نویسان OpenOffice برای انتشار LibreOffice در سال ۲۰۱۰ به مخالفت با یکدیگر پرداختند . به همین دلیل است که نمی توان در اجرای استانداردها سختگیری کرد حتی اگر سازمان معتبری همچون Linux Foundation حامی تان باشد .
با این حال، تلاش بیشتر برای استاندارد سازی ضرری ندارد ، به ویژه اگر هدف از استاندارد سازی جلب توجه صنایع به سمت Open Source باشد .