سازمانها با تهدیدات زیادی مواجه میشوند و هرچه کاربران، تجهیزات و برنامههای کاربردی بیشتری اضافه شوند، شبکهی آنها آسیبپذیرتر میشود. در این مطلب قصد داریم درباره مفهوم امنیت شبکه صحبت کرده و سپس شش گام که برای امنسازی آن مورد استفاده قرار میگیرد را بیان کنیم.
مفهوم امنیت شبکه
به هرگونه فعالیتی که برای ایمن سازی فعالیتها، یکپارچگی شبکه و دادهها صورت میگیرد، امنیت شبکه میگویند. این مهم شامل تکنولوژیهای نرمافزاری و سختافزاری میشود. دسترسیهای کاربران تحت تاثیرامنیت شبکه، مدیریت میگردند و با هدف جلوگیری از نفوذ تهدیدات مختلف، ورود و انتشار آنها را در شبکه متوقف مینماید.
امنیت شبکه لایههای امنیتی مختلف را در درون سازمان و در لبهی شبکه یکپارچهسازی مینماید. هرلایه امنیتی سیاستها و کنترلهای مختص لایهی امنیتی خود را پیاده سازی میکند. کاربران مجوز دسترسی به منابع شبکه را کسب میکنند، اما دسترسی مهاجمان و کاربران مخرب برای انتقال و اعمال تهدیدات مسدود می گردد.
مزایای امن سازی شبکه
محیط سایبری باعث تغییرات اساسی در نحوهی زندگی، شغل، آموزش و دنیای ما شده است. هرسازمانی برای ارائه خدمات مورد نیاز مشتریان و کارکنان، باید از شبکهاش محافظت کند. همچنین امنیت شبکه از دادههای خصوصی و Credential کاربران، در برابر حملات محافظت مینماید.
روش های امن سازی شبکه
اکنون که با نکات پایه امنیت شبکه آشنا شدید، با مرور این 6 گام میتوان راهکار امنیتی جامعی برای سازمانها بوجود آورد.
- مانیتورکردن دقیق ترافیک
ترافیک ورودی و خروجی از فایروال باید مانیتور شده و گزارشها به دقت خوانده شوند. نباید تنها به هشدارها برای اعلام خطر اکتفا کرد. باید اطمینان حاصل نمود که چند نفر از اعضای تیم درک درستی نسبت به دادهها داشته و آماده انجام اقدامات لازم در جهت دفع حملات باشند.
بیشتر بخوانید: ارتقای امنیت دیتاسنتر با شیوه ایجاد توازن در سازمان
- بروز بودن نسبت به تهدیدات جدید
همانطور که تهدیدات جدید کشف و معرفی میشوند، باید مراقب آنها بود. به عنوان مثال، سایت TrendWatch مربوط به Trend Micro فعالیت های تهدید آمیز اخیر را پیگیری میکند. همچنین میتوان ایمیل هایی از US-CERT دریافت نمود که درباره آسیب پذیریهای نرم افزاری اخیر و کدهای مخرب هشدار میدهند.
- بروزرسانی منظم تجهیزات امنیتی لایه دفاعی
به منظور جلوگیری از ورود تهدیدات، سازمان باید یک خط مقدم دفاعی قوی در لایه Edge شبکه ایجاد کنند. با انجام Update به صورت منظم برای Signatureهای فایروال و نرمافزار آنتیویروس از امنیت کاربران اطمینان حاصل نمود.
- آموزش کاربران
آموزش مداوم کارکنان، درک کامل از هرگونه تغییر در سیاست اتخاذ شده را در پی دارد. همچنین رویکرد “neighborhood watch” باید پرورش یابد. اگر یکی از کارکنان متوجه هر نکته مشکوکی شود، بطور مثال نتواند به حساب ایمیل دسترسی پیدا کند، باید بلافاصله مشکل به وجود آمده را به اطلاع مدیران امنیت برساند.
- پیشگیری از خروج دادههای محرمانه
باید راهکاری برای محافظت از دادههای سازمان ایجاد گردد. این نوع از تجهیزات میتواند از دادههای سازمان درصورت وقوع آسیبپذیری امنیتی در ساختار شبکه سازمان، محافظت کند.
- استفاده از راهکارهای امنیتی متفاوت
راهکارهای امنیتی دیگری درنظر گرفته شود که از شبکه به صورت مضاعف حفاظت میکنند و همچنین قابلیتهای شرکت را گسترش میدهند.