Azure Service Fabric برای کمک به سازمانها برای ایجاد برنامههای کاربردی مبتنی بر میکروسرویس (Mircoservice) طراحی شده است. در واقع Developerهایی که قصد کمک به اجرای برنامههای میکروسرویس مبتنی بر Java و Linux را دارند، یک سرویس جدید از مایکروسافت را برای تست در اختیار خواهند داشت.
مایکروسافت به تازگی اعلام نمود که روند پشتیبانی از اجرای برنامههای کاربردی در سیستم عاملهای متن بازِ پرطرفدار با زبانهای برنامهنویسی رایج از طریق نسخه بتای عمومی در Service Fabric آغاز شده است؛ و این امر از برنامههای توسعهی قابلیتهای Service Fabric به شمار میرود و دقیقا زمانی است که مایکروسافت علاوه بر پلتفرمهای تحت کنترل، تلاش بیشتری را صرف پشتیبانی از لینوکس مینماید.
طراحی Service Fabric به نحوی است که برای ساده نمودن فرآیند ارائه و مدیریت برنامههای کاربردی دارندهی معماری میکروسرویس به کار میرود. میکروسرویس به سرویسهای کوچکی اطلاق میشود که برای هدفی خاص ساخته شده و ممکن است برای ایجاد برنامههای کاربردی بزرگتر کنار هم قرار گیرند. این سرویس مایکروسافت با مدیریت نمودن اقداماتی نظیر مانیتورینگ صحت کارکرد سرویس، پیادهسازی مستمر و تنظیم و شکلگیری Container، موجب ساده شدن پیچیدگیها در برنامههای عملیاتی مبتنی بر میکروسرویس میگردد.
زمانی که کسبوکارها به دنبال استفاده از میکروسرویس میباشند، قابلیت پشتیبانی از Java و لینوکس در Service Fabric میتواند آن را به عنوان گزینهای مناسب در اختیار مجموعه جدیدی از برنامهنویسها و سازمانها قرار دهد. ارائه برنامههای کاربردی در راس معماری میکروسرویس موجب ایجاد مزایای مهمی درخصوص مقیاسبندی برنامه و تکامل سریع آن میشود.
به گفته Corey Sanders سرپرست بخش مدیریت برنامه Azure، مدت زمان استفاده از معماری میکروسرویس در مایکروسافت به یک دهه میرسد. Service Fabric از ابزارهای داخلی ایجاد میشود که برای اجرای بارهای کاری مهم برای عملیات ارائه شدهاند؛ به علاوه این سرویس جهت فعال نمودن محصولاتی مانند Cortana و Skype for Business نیز به کار میرود.
وی در ادامه افزود: این امکان وجود دارد که روند کاربرد Service Fabric در مقایسه با دیگر سرویسهای Cloud آهستهتر صورت گیرد، زیرا هدف این تکنولوژی بجای تبدیل برنامههای فعلی جهت استفاده از معماری میکروسرویس، ارائه و اجرای برنامههای کاربردی جدید میباشد. در ضمن این تکنولوژی از پروژههای ایجاد شده توسط افراد تازهکار و متخصصان در هنگام ایجاد برنامههای کاربردی نیز پشتیبانی مینماید.
علاوه بر موارد ذکر شده، مایکروسافت تلاش میکند تا پیادهسازی Service Fabric را در سناریوهای Multi-Cloud و Cloud Hybrid و Private Cloud نیز امکانپذیر نماید. این شرکت به ارائه یک فرآیند نصب مستقل برای Spin Up نمودن یک کلاستر Service Fabric برای ویندوز و NET. خارج ازAzure پرداخته و قصد دارد همین فرآیند نصب را در آینده برای لینوکس نیز عرضه نماید.
وی در پایان صحبتهای خود اظهار داشت: در آینده ای نزدیک، Service Fabric برای لینوکس علاوه بر Java قادر به پشتیبانی از NET Core. خواهد بود، با این وجود در حال حاضر تمرکز این شرکت بر روی ترکیبی از یک زبان و سیستم عامل میباشد.
لازم به ذکر است Service Fabric بر روی لینوکس اولین بار اوایل سال گذشته میلادی معرفی گردید و نسخه بتای آن نیز اخیرا در دسترس عموم قرار گرفت.