به گزارش شرکت مایکروسافت، سیستم Hybrid Cloud این شرکت از اواسط سال جاری روانه بازار خواهد شد.
سیستم Hybrid Cloud متعلق به مایکروسافت با نام Azure Stack، به زودی آماده عرضه به بازار خواهد بود. اخیرا این شرکت از سومین نسخهی بتای عمومی و اصلی این محصول برای مشتریانی که تمایل به آزمایش آن را دارند، رونمایی کرده است.
با عرضه این نسخه جدید، قابلیتهای دیگری نیز جهت تست و آزمایش در اختیار مشتریان قرار میگیرد که میتوان به پشتیبانی از اندازههای مختلف ماشینهای مجازی Azure D-Series و پیادهسازی با Active Directory Federation Services یا به اختصار ADFS به منظور پشتیبانی از سیستمهایی که دارای اتصال دائم با Azure نمیباشند، نام برد. در این پیشنمایش ویژگیهای دیگری مانند پشتیبانی از Azure Functions و Active Directory Multi-Tenancy میپردازد.
با توجه به اینکه مایکروسافت قصد دارد در اواسط سال جاری این نسخه را در دسترس عموم قرار دهد، انتظار میرود این نسخه به عنوان آخرین نسخه اصلی بتای Azure Stack، پیش از ارائه نهایی آن باشد. لازم به ذکر است که در کنار Azure Stack باید سرورهای فیزیکی ارائه شده توسط شرکای سختافزاری مایکروسافت مانند Dell و Lenovo جهت اجرای آن در محیطهای عملیاتی فعال شوند.
مایکروسافت به دنبال آن است تا با محصولات و سرویسهایی مانند Azure Stack که با هدف اجرای پیادهسازی سرویسهای Hybrid Cloud ایجاد میشوند، حضوری برجسته در بازار محصولات مبتنی بر سرویس Cloud را داشته باشد. Stack به عنوان ترکیبی از یک سختافزار یکپارچه همراه با نرمافزار Azure، بخشی اصلی از این استراتژی به حساب میآید که تجربهای سازگار از مدیریت و پیادهسازی در محیطهای On-Premise و Public Cloud را فراهم مینماید.
Azure Stack میتواند در سناریوهای محاسباتی Edge Computing نیز مفید واقع شود و خواستههای کاربران را در زمانی که نیاز به ثبات و انسجام موجود در یک پلتفرم Cloud را دارند اما به شبکهای پایدار دسترسی ندارند، بر طرف نماید. به عنوان مثال با پیادهسازی سیستمهای Azure Stack در کشتیها و سکوهای نفتی، امکان پردازش دادهها در هنگام قطع ارتباط با اینترنت را نیز میسر میگردد.
مایکروسافت علاوه بر ارائه نسخه بتای این محصول اعلام کرد که Licensing نرمافزاری برای Azure Stack همانند پلتفرم Public Cloud این شرکت به صورت مدل پرداخت به میزان استفاده (Pay as You Use) عرضه خواهد شد. با این وجود، کسبوکارهای مختلف همچنان نیاز به خریداری سختافزار مخصوص Stack را از شرکای مایکروسافت جهت استفاده از این نرمافزار دارند.
نرمافزار بتا که مایکروسافت برای این پیشنمایش فنی مورد استفاده قرار داده است، در اواسط سال جاری با عنوان Microsoft Azure Stack Development Kit مجددا برندسازی خواهد شد. مایکروسافت همراه با این برندسازی مجدد قصد دارد تا از آن به عنوان بستر آزمایشی برای نمایش قابلیتهای کارکردی قابل انتظار به مشتریان استفاده کند.
سیستمهای Azure Stack با عرضه عمومی در 46 کشور از جمله آمریکا، بریتانیا، ژاپن، کره، نیوزلند، برزیل، آلمان و فرانسه در دسترس قرار میگیرد. با این حال، دسترسپذیری برخی سیستمهای خاص از سوی برخی تولیدکنندگان با توجه به کشورهای مختلف متفاوت خواهد بود. مایکروسافت در نظر دارد که پس از عرضه عمومی این نرمافزار، ویژگیهای دیگری را نیز به آن اضافه نماید.
این شرکت هنوز اطلاعاتی در مورد جزئیات هزینهها ارائه نکرده اما اعلام نموده است هزینههای اجرای نرمافزار در Azure Stack معمولا در مقایسه با موارد مشابه در سرویسهای Public Cloud سازمانی پایینتر خواهد بود، زیرا مشتریان متحمل هزینههای خرید سختافزار نیز میشوند.