معمولاً اکثریت بحثهایی که در مورد SD-WAN میشود از دیدگاه فنی به مسائل بیسیم نگاه میکنند، هرچند این بسیار ارزشمند است ولی یک مسئلهی اساسی را مدنظر قرار نمیدهد، اینکه کاربران نهایی چگونه تکنولوژی Software-Defined Wide Area Network یا SD-WAN را تجربه میکنند. این امر نشان میدهد که به اندازهی کافی درمورد اینکه کاربران نهایی WAN از راه دور باید چه انتظاری داشته باشند یا تجربهی کاربران چگونه نشان میدهد که آیا پیادهسازی تأثیری مثبت روی کسبوکار داشته است یا خیر، فکر نشده است.
در این مطلب بررسی کوتاهی از مزایای SD-WAN انجام می شود و دو مزیت کلیدی تکنولوژی SD-WAN برای کاربران ارائه میشود. سپس با استفاده از سه سناریو از موارد کاربرد، شرح عمیقتری از مزایا ارائه خواهیم داد. این مثالها نشان میدهد که SD-WAN چطور میتواند قابلیت استفاده و قابلیت اطمینان WAN را بهبود بخشد.
مزایای SD-WAN برای کاربران نهایی
برای درک اینکه کاربر میتواند چه انتظاری از SD-WAN داشته باشد، مهم است که به دو جنبهی این تکنولوژی که این مزایا را ایجاد میکنند، توجه کنیم.
اولاً SD-WAN دو یا چند لینک WAN بهصورت Active-Active را Exploit میکند. دادهها را میتوان روی هر دو لینک ارسال یا دریافت کرد. این طراحی با طراحیهای قدیمی سازمانی WAN که لینکهای ثانویهای را در حالت Passive قرار میدهند، متفاوت است. تا وقتیکه لینک اولیه به دلیل خرابی بهطور کامل قطع شود، اتصال ثانویه کاری انجام نمیدهد.
مزایای استفاده از راهکار SD-WAN
ویدیوهای بیشتر درباره SD-WAN
دوما هوش مصنوعی یا AI درون SD-WAN به ادمین شبکه این توانایی را میدهد که جریانهای داده را با توجه به اینکه این جریانها به کدام برنامههای کاربردی تعلق دارند، شناسایی و اولویتبندی کند. بهعلاوه هوش مصنوعی SD-WAN بهطور مداوم تمام لینکهای WAN را بهصورت Real-Time مانیتور میکنند تا مسیر بهینه برای جریان داده تعیین گردد. درنتیجه، داده نهتنها اولویتبندی میشود بلکه همچنین روی لینک WAN توزیع میگردد تا بتواند در هر زمان بهخصوص سریعترین مسیر را طی کند.چند سناریوی واقعی که در آنها، یک کاربر با استفاده
بررسی چند سناریو که با استفاده از مزایای SD-WAN کاربر از پیادهسازی |آن سود می برد.
سناریو 1: کاهش قطعیهای شبکه
پیادهسازیهای WAN با استفاده از تنظیم Active-Passive ممکن است نتواند افزونگی مورد انتظار را فراهم کند. مکانیزمهای قدیمی افزونگی و Failover نمیتوانند بهطور مناسبی به Degraded Circuits رسیدگی کنند، اتفاقی که رخ میدهد این است که دادههای کاربران روی لینکهای غیر بهینه ارسال میشوند یا وضعیتی رخ میدهد که یک مسیر داده دائماً بین لینکهای Active و Passive جابهجا میگردد. این یعنی یک اتصال ضعیف که نهایتاً به ناامیدی کاربر ختم می شود.
SD-WAN برای گرفتن تصمیمات مسیر داده، به پروتکلهای Routing شبکه تکیه نکرده و درعوض، بررسیهای سلامت شبکه بهصورت تخصصی و مداوم بین تمام لینکهای WAN انجام میشوند. این بررسیها بسیار بهتر میتوانند تشخیص دهند که یک مدار چه زمانی متراکم شده است. درنتیجه هوشی که از طریق AI در شبکهی SD-WAN وجود دارد، میتواند تصمیم برای تغییر مسیر دادههای کاربر را روی یک مسیر بهینهتر اتخاذ کند.
برای مشاوره رایگان و یا طراحی و اجرای زیرساخت شبکه و SDWAN با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
وقتی این فرایند برای کاربر نامرئی و یکپارچه باشد، شرایطی را ایجاد میکند که مشکلات بزرگ در عملکرد روی یک WAN، در مقایسه با روشهای افزونگی قدیمی بسیار کمرنگتر باشند و این یعنی WAN به تعداد و شدت کمتر روی کاربران تأثیر میگذارد. مزیت نهایی این است که کاربران میتوانند به جای اینکه زمان خود را صرف گزارش مشکلی در عملکرد برای یک سرویس IT کنند، کارآمدتر باشند.
سناریو 2: اولویتبندی برنامههای کاربردی مهم عملیاتی
ما در زمانی زندگی میکنیم که بسیاری از برنامههای کاربردی ما مبتنی بر وب هستند. درنتیجه اکثر جریانهای داده با استفاده از پروتکلهای HTTP (TCP Port 80) یا HTTP (TCP 443) کار میکنند. این تغییر به سمت ساختار برنامههای کاربردی با مرکزیت وب، شناسایی جریانهای دادهی مهم عملیاتی را مشکلساز کرده است. برای مثال ایجاد یک Quality of Service Policy یا QoS برای ادمینهای شبکه جهت اولویت دادن به برنامهی کاربردی مبتنی بر وب کسبوکار که روی HTTPS کار میکند، در مقایسه با یک ویدئوی YouTube غیرضروری که آن نیز از HTTPS استفاده میکند و Stream میشود دشوار است.
اما با SD-WAN چندین روش شناسایی وجود دارد که میتوان برای تمایز قائل شدن بین برنامههای کاربردی که از پورت مورد نظر و اطلاعات پروتکل یکسان استفاده میکنند، از آنها استفاده کرد. درنتیجه جریانهای دادهی مهم عملیاتی را میتوان بهسادگی شناسایی کرد و رفتار دلخواه را با آنها انجام داد.
این امر برای کارمندان از راه دور که در سمت دیگر SD-WAN کار میکنند، چه معنای دارد؟ برای اکثر افراد این یعنی دستیابی به یک تجربهی شبکهی سازمانی شبیه به LAN با عملکرد بالا و میزان تأخیر پایین در حین انجام عملیات روی یک WAN. این تجربه همان چیزی است که سالها است کارمندان Remote میخواهند. با SD-WAN، میتوان به سطح یکسانی از عملکرد و افزونگی دست یافت. با مشاهدهی تجربهی کارمندان Remote، مزایای SD-WAN بیشتر به چشم میآیند.
سناریو 3: سرعت پیادهسازی
شعب سازمانها معمولاً بهاندازهی دفاتر شرکتی ایستا یا Static نیستند، این بدان معناست که بهسرعت شعبههای جدید ایجاد میشوند و همچنین شعبههای قبلی کنار گذاشته میشوند. در کسبوکارهایی که بهسرعت تغییر میکنند، سرعت پیادهسازی و رساندن آن به تولید کامل برای کاربران مهم است. بدون اتصال WAN ضروری، کاربران در یک شعبه نمیتوانند بازده بالایی داشته باشند.
بیشتر بخوانید: بررسی فناوری SD-WAN و دلایل انتخاب آن
در چنین سناریوای، مزایای SD-WAN دو دلیل اصلی دارند. اولاً ازآنجایی که اتصال از طریق یک معماری Active-Active بسیار کارآمدتر است، بسیاری از ادمینهای WAN متوجه میشوند که دیگر لازم نیست اتصالات WAN خصوصی گرانقیمت مثل Multiprotocol Label Switching را خریداری کرده و چندین هفته یا چندین ماه برای پیادهسازی آن صبر کنند. در عوض میتوان با همان کارآمدی از دو یا چند اتصال اینترنت استفاده کرد. درنتیجه نهتنها در هزینههای اتصال WAN صرفهجویی میگردد، بلکه همچنین در زمان پیادهسازی مدارهای WAN مورد نیاز سایتهای Remote نیز صرفهجویی میشود.
مسئلهی دوم که معمولاً مهمتر است، این است که گزینههای اتصال WAN بهشدت افزایش پیدا میکند. روشهای اتصال که قبلاً به دلیل سرعت پایین، میزان تأخیر بالا یا نگرانیهای مربوط به قابلیت اطمینان کنار گذاشته شده بودند را حالا میتوان بدون تأثیر منفی روی کاربران در معماری WAN به کار گرفت. به این دلیل که هوش پایهای معماری SD-WAN دائماً تصمیماتی را برای Routing عملکرد میگیرد و درنتیجه میداند که چه زمانی باید از یک مسیر استفاده کند و چه زمانی خیر. درنتیجه، تکنولوژیهای Point-to-Point، 4G/LTE و حتی ماهوارهای میتوانند با قدرت و سرعت در چندین شعبه سازمان که گزینههای قدیمی برای WAN Carrier قابلدسترسی نیستند، پیادهسازی شوند.
بهجای اینکه لازم باشد چند هفته یا چند ماه صبر کنیم تا یک Carrier مدارهای خصوصی گرانقیمت خود را در یک مکان Remote دیگر پیادهسازی کند، میتوان با تکنولوژیهای، 4G، Point-To-Point یا ماهوارهای سرعت را افزایش داد. SD-WAN میتواند از این تکنولوژیهای فرعی عملکرد بیشتری را دریافت کند؛ معمولاً تا جایی که تفاوتها در عملکرد و قابلیت اطمینان ناچیز شوند. به لطف معماری SD-WAN، زمانی که کاربران باید برای یک ارتباط WAN صبر کنند، بهطور قابلملاحظهای کاهش مییابد.
اهمیت تکنولوژی SD-WAN برای کاربران
در بسیاری از مواقع، تکنولوژیها بدون توجه کاربران به کار گرفته میشوند. وقتی کاربران مجبور میشوند که به دلیل تکنولوژیهای دیگر رفتارها و فرایندهای کاری را تغییر دهند، آن تکنولوژیها دردسرساز محسوب میشوند. اما با SD-WAN، نهتنها کارمندان شعب سازمان متوجه پیشرفتهایی در عملکرد و قابلیت اطمینان میشوند، نیازی نیست که در عوض کاری انجام دهند. اگر سازمانی بخواهد با تأثیر اندک در Siteهای Remote بهرهوری خود را افزایش دهد، SD-WAN همان تکنولوژی