نرمافزار VMware چه مزایایی دارد؟ نرمافزار مجازیسازی یک لایه انتزاعی بر سختافزار کامپیوتر ایجاد میکند که برای بخشهای سختافزاری یک کامپیوتر واحد – پردازندهها، حافظه، Storage و… – این امکان را فراهم میکند تا به چندین کامپیوتر مجازی، که معمولاً ماشین مجازی یا VM نامیده میشوند، تقسیم شوند. هر ماشین مجازی سیستم عامل OS خود را اجرا میکند و مانند یک کامپیوتر مستقل رفتار میکند، حتی اگر بر بخشی از سختافزار واقعی رایانه در حال اجرا باشد.
همان طور که تصور میشود، مجازیسازی کمک میکند از سختافزار رایانه بهینهتر استفاده شود و بازگشت سرمایه بر سختافزار سازمان را بیشتر میکند. همچنین به ارائهدهندگان Cloud چه Public و چه Private امکان میدهد تا به کاربران بیشتری با سختافزار فیزیکی موجود در رایانه خود خدمات ارائه دهند.
ماشینهای مجازی یا VMها
ماشین مجازی VM واحد پایه مجازیسازی VMware است. VM در واقع نمود نرمافزاری رایانهای فیزیکی است. سیستم عاملی OS که در VM اجرا میشود، سیستم عامل مهمان یا Guest OS نامیده میشود.
هر ماشین مجازی شامل یک فایل پیکربندی برای ذخیرهسازی تنظیمات VM، یک فایل دیسک مجازی که نسخه نرمافزاری هارد دیسک است و یک فایل Log که فعالیتهای ماشین مجازی، از جمله خرابی سیستم، تغییرات سختافزاری، انتقال ماشینهای مجازی از یک Host به Host دیگر و وضعیت VM را ردیابی میکند.
ویدیوهای بیشتر درباره نرمافزار VMware
VMware ابزارهای مختلفی برای مدیریت این فایلها فراهم میکند. میتوان تنظیمات ماشین مجازی را با استفاده ازvSphere Client، که یک رابط خط فرمان برای مدیریت VM است، پیکربندی کرد. همچنین میتوان از کیت توسعه نرمافزارvSphere Web Services برای پیکربندی ماشینهای مجازی از طریق برنامههای دیگر استفاده کرد. مثلاً میتوان محیط توسعه نرمافزار را فعال کرد تا یک ماشین مجازی ایجاد کند و بتواند از آن برای آزمایش برنامه نرمافزاری استفاده کند.
مزایای نرمافزار VMware
استفاده از محصولات و خدمات VMware مزایای متعددی برای مجازی سازی به همراه دارد که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره میشود:
- بهبود بازگشت سرمایه ROI VMware کاربر را قادر میسازد تا از منابع کامپیوتر فیزیکی بیشتر استفاده کند. مدیران ترجیح میدهند چندین برنامه کاربردی حیاتی را همزمان بر یک سیستم عامل واحد در سرور اجرا نکنند، زیرا اگر یک برنامه کاربردی از کار بیفتد، ممکن است سیستم عامل را از وضعیت پایدار خارج کند و سایر برنامههای کاربردی را از کار بیندازد. یکی از راههای از بین بردن این خطر، این است که هر برنامه کاربردی در سیستم عامل خودش و در سرور فیزیکی اختصاصی خودش اجرا شود، اما این کار ناکارآمد است زیرا هر سیستم عامل ممکن است تنها 30٪ از قدرت CPU یک سرور را مصرف کند. با VMware، میتوان هر برنامه کاربردی را در سیستمعامل خودش روی همان سرور فیزیکی اجرا و از قدرت موجود CPU سرور فیزیکی بهتر استفاده کرد.
- استفاده کارآمدتر از انرژی و فضا: VMware به کاربر امکان میدهد با استفاده از سرورهای فیزیکی کمتر برنامههای کاربردی بیشتری را اجرا کند. با وجود سرورهای فیزیکی کمتر به فضای کمتری در دیتاسنتر و انرژی کمتری برای تأمین برق و خنکسازی نیاز خواهد بود.
- حمایت از صنعت: VMware بزرگترین و اصلیترین ارائهدهنده سرویس مجازیسازی است که بیش از 500000 کاربر دارد. این شبکه از 75000 شرکای پشتیبان کاربران تشکیل شده است که با طیف گستردهای از محصول و سرویس دیگر از کاربران پشتیبانی میکنند.
اجزای مختلف مجازیسازی نرمافزار VMware و نحوه کار آنها
هایپروایزر نرمافزار VMware
VMware کامپیوترهای فیزیکی را با استفاده از یکی از محصولات خود با عنوان هایپروایزر اصلی مجازیسازی میکند. هایپروایزر لایه نازکی از نرمافزار است که با منابع زیربنایی یک کامپیوتر فیزیکی به نام Host در تعامل است و آن منابع را به سایر سیستمعاملها معروف به Guest اختصاص میدهد. سیستمعامل Guest منابع را از Hypervisor درخواست میکند.
بیشتر بخوانید: بررسی راهکارهای پشتیبانگیری از پایگاه داده در پلتفرمهای مجازیسازی VMware و vSphere
هایپروایزر سیستم عاملهای Guset را از هم جدا میکند تا هرکدام بتوانند بدون تداخل سایرین اجرا شوند. اگر یک سیستم عامل Guste دچار خرابی برنامه کاربردی، ناپایدار یا به بدافزار آلوده شود، بر عملکرد یا عملیات سایر سیستمعاملهای در حال اجرا بر Host تأثیری نخواهد گذاشت.
VMware ESX
هایپروایزر متمرکز بر دیتاسنتر VMware ESXi یک هایپروایزر نوع 1 یا «Bare Metal» است که جایگزین سیستم عامل اولیهای میشود که با اجزای فیزیکی رایانه تعامل داشته است. این هایپروایزر جانشین ESX شد که هایپروایزر بزرگتری بود و از منابع بیشتری از رایانه Host استفاده میکرد. VMware ادامه توسعه و پشتیبانی از محصول ESX را متوقف کرده است.
ESXi VMware با چندین هایپروایزر نوع 1 دیگر در رقابت است:
- VMware در مقابل Hyper-V: Hyper-V مایکروسافت از محصولات هایپروایزر است که به کاربر امکان میدهد چندین سیستم عامل را بر یک سرور یا رایانه Client اجرا کند. Hyper-V نیز مانند VMware’s ESXi یک هایپروایزر نوع 1 است که با محاسبات فیزیکی اصلی و منابع مهم حافظه تعامل دارد. عملکرد Hyper-V با ESXi متفاوت است و از تقسیمبندی برای مدیریت ماشینهای مجازی خود استفاده میکند. Hyper-V باید با سیستم عامل ویندوز اجرا شود و پس از فعال شدن، خود را در کنار سیستم عامل ویندوز در بخش Root نصب میکند و به ویندوز حق دسترسی به سختافزار اصلی را میدهد. سپس سیستمعامل Guest را در بخشهای Child اجرا میکند که این بخشها از طریق بخش Root با سختافزار فیزیکی ارتباط برقرار میکنند. Hyper-V همچنین با Clientهای ویندوز 10 عرضه میشود و با هایپروایزرهای نوع 2 Workstation VMware رقابت میکند.
جهت مشاوره رایگان و یا راه اندازی زیرساخت مجازی سازی دیتاسنتر با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
- مقایسه VMware و Citrix :Citrix محصولات مجازیسازی برنامه کاربردی و دسکتاپ را ارائه میدهد و رکورددار بازار یکپارچهسازی دسکتاپ مجازی است. ارائهدهنده اصلی هایپروایزر آن Citrix Hypervisor معروف به XenServer است که با VMware vSphere رقابت میکند. محصولات مجازیسازی دسکتاپ و برنامه کاربردی Citrix با VMware’s Horizon که از محصولات یکپارچهسازی دسکتاپ مجازی
است، رقابت میکنند.
بیشتر بخوانید: استفاده از ویژگیهای VMware vSphere در حذف باج افزار
- مقایسه VMware و KVM: هر دوی VMware ESXi و KVM هایپروایزر هستند، اما KVM بخشی از هسته Linux که قلب سیستم عامل است. مزیت بزرگ KVM نسبت به VMware ESXi این است که محصولی متنباز است و در نتیجه Code Base مشخصی دارد. کاربران میتوانند از انواع ابزارهای مدیریت مجازیسازی متنباز که با هسته Linux یکپارچه میشوند استفاده کنند. این ابزارها مانند بسیاری از پروژههای متنباز، ممکن است به پیکربندی اضافی نیاز داشته باشند. همچنین میتوان محصول مجازیسازی Red Hat را خریداری کرد که مجموعهای از ابزارهای مدیریتی را برای سرورهای مجازی ایجادشده بر KVM فراهم میکند.
VMware و Linux
VMware اوایل به Linux متکی بود. نسخه اولیه هایپروایزر آن که ESX نام داشت، شامل هسته Linux بود که منظور از آن بخش مرکزی یک سیستم عامل است که سختافزار رایانه را مدیریت میکند. VMware زمانی که ESXi را منتشر کرد، هسته Linux را با هسته خود جایگزین نمود. ESXi از طیف گستردهای از سیستم عاملهای Guest لینوکس از جمله Ubuntu، Debian و FreeBSD پشتیبانی میکند.