در قسمت اول از سری مقالات کاربرد F5 برای VMware NSX، پاره ای موارد در خصوص نیاز مبرم دنیای امروز به یک دیتاسنتر مبتنی بر نرمافزار (SDDC) مطرح شد و همچنین چالشهای عدم استفاده از این رویکرد و کاستیهای SDN مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله که قسمت دوم از این سری مقالات میباشد به بحث پیرامون مزایای استفاده از این راهکار در کسبوکار پرداخته و در مورد VMware NSX که یکی از اجزای مجازیسازی SDDC میباشد نیز به ارائه نکاتی خواهیم پرداخت و سپس به صورت مختصر با مزایای یکپارچهسازی پلتفرمهای F5 BIG-IP و VMware NSX آشنا خواهیم شد.
راهکار SDDC برای کسب و کار
راهکار SDDC مشکلات مربوط به هرگونه تاخیر در زمان ارائه به بازار برای برنامهها و سرویسهای جدید و دیگر تغییرات بازدارندهی سرویسها و برنامههایی که در حال حاضر پیادهسازی شدهاند را به راحتی حل مینماید.
با توجه به اینکه یک دیتاسنتر Hardware-Free چندان با واقعیات مطابقت ندارد، لازم است که سازمانها از ساختن معماری خود به سمت یک HDDC با قابلیتهای مرتبط به آن و وابسته به اجزای فیزیکی پرهیز نمایند. چنین رویکردی به طور عمده انعطافپذیری در آمادهسازی و پیادهسازی منابع شبکه را کاهش خواهد داد.
با توجه به اینکه امروزه عمدهی بسترها به صورت مجازی هستند، انواع بخشهای شبکه در کوتاهترین زمان به راحتی ایجاد و یا حذف میشوند. چیزی که در این ایجاد شدن سریع شبکهها مورد غفلت واقع میشود سرویسهای Application میباشد. این سرویسها مسئول تضمین صحت، امنیت و انعطافپذیری Application Experience میباشند. آمادهسازی سریع شبکه همراه با سرویسهای Application موجب فراهم نمودن سیستم Customer-Ready خواهد شد. در دیتاسنترهای قدیمی، مدتها قبل از اینکه برنامه به عنوان یک سرویس به کاربران خاص خود ارائه شود، قابلیتهای دسترسی، تحرکپذیری، دسترسپذیری بالا و سرویسهای امنیتی برای آن فراهم میشود. هر تغییری علیرغم کوچک بودن، به منظور حفظ کیفیت برنامه نیازمند فرایندی مشابه میباشد.
با استفاده از راهکار SDDC، سرور، Storage و زیرساخت شبکه به صورت مختصر و مفید کوچک شده و به منابع دیتاسنتر اجازه میدهد تا به صورت Resource Pool و بر حسب تقاضا برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرند. VMware NSX که یکی از اجزای مجازیسازی SDDC میباشد، مشتریان را قادر میسازد تا از تمامی قابلیتهای SDDC استفاده نمایند.
جهت مشاوره رایگان و یا راه اندازی زیرساخت مجازی سازی دیتاسنتر با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
مزایای استفاده از VMware NSX
VMware NSX موجب مجازیسازی شبکههای موجود شده و شرایط اجرایی و اقتصادی شبکه را دستخوش تغییر مینماید. با استفاده از این جزء SDDC، مدیران شبکهها قادر خواهند بود تا از طریق کدهای برنامه، شبکههای پیچیده را ایجاد، آمادهسازی، حذف، یا بازیابی نموده و Snapshotهایی از آنها را تهیه نمایند و تمامی این کارها را در نرمافزار انجام دهند. VMware NSX محدودیتهای شبکههای فیزیکی فعلی را نداشته و اپراتورهای دیتاسنتر را قادر میسازد تا به سرعت، شرایط اقتصادی و انعطافپذیری چندین برابر بیشتر دست یابند.
دقیقا به همان صورتی که مجازیسازی سرور، مدیران IT را قادر میسازد تا با Hostهای فیزیکی همانند Poolهای ظرفیت محاسباتی رفتار نماید، NSX هم با شبکهها فیزیکی همچون Poolهای ظرفیت انتقال رفتار نماید که میتوانند بر حسب تقاضا، مصرف شده و یا برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرند.
سرویسهای Application مبتنی بر نرم افزار F5
مدلهای دیتاسنتر و معماریهای مدرن، نیازمند رویکرد انعطافپذیرتری نسبت به سرویسهای Application میباشند تا بتوانند با روند رو به رشد معماریهای مبتنی بر API و میکروسرویسها متناسب باشد.
به صورت گستردهتر، فراهمکنندگان سرویس و سازمانها، با توجه به افزایش شمار کاربران سیار و واقعیت HTTP جایگزینِ TCP به عنوان پروتکلِ واقعی انتقال، در حال ارزیابی مجدد اصول معماریهای قدیمی بوده تا چگونگی استفاده از Application Delivery را برای پیشرفت هرچه بیشتر تعیین نمایند و با رشد برقآسای این صنعت همگام شوند.
F5 Software-Defined Application Services که به اختصار SDAS نامیده میشود، مدل نسل بعد سرویسهای Application Delivery میباشد. SDAS از مزایای ویژگیهای جدید F5 در مدلهای مقیاسپذیری، قابلیت برنامهریزی و جداسازی کامل سطوح داده و کنترل بهرمند میگردد و یک ساختار خاص سرویس برنامه کاربردی را ایجاد مینماید که قادر است مزایای سرویسهای F5 Application Delivery را در اختیار تمامی برنامههای کاربردی، بدون درنظر گرفتن مکان آنها، قرار دهد.
یکپارچهسازی پلتفرمهای F5 BIG-IP و VMware NSX
یکپارچهسازی VMware NSX با پلتفرم F5 BIG-IP که معماری آن به صورت پروکسی کامل میباشد، موجب انجام آمادهسازی خودکار و پیادهسازی مجموعه کاملی از سرویسهای Application Delivery هم به شبکه و هم به اپراتورهای مجازیسازی گشته و همچنین موجب ارائهی قابلیت اطمینان (Reliable) و کیفیت برنامهی کاربردی در سطح سازمانی، به محیطهای SDDC خواهد شد.
یک معماری Software-Defined Data Center اجزای فیزیکی دیتاسنتر را به عنوان منابعی قرار میدهد که میتوانند نیازهای محاسباتی، دسترسی، عملکردی، دسترسپذیری و امنیتی را برآورده نماید.
ــــــــــــــــــــــــــــ