طبق پیشبینیها، کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC)، تنها با اختلاف یک رای به از بین بردن قوانین تصویب شدهی خود در بیطرفی شبکه یا به اصطلاح Net Neutrality رای داد که در نتیجهی آن امکان تغییر کلی در ساختار شبکهی اینترنت که کاربران تا کنون با آن سر و کار داشتهاند وجود خواهد داشت.
براساس قوانین فعلی بیطرفی شبکه، ISPها ملزم به ارائه تمام محتواهای آنلاین با سرعت و دسترسی یکسان هستند؛ بدین معنا که نمیتوانند مشترکان را جهت برخورداری از سرعت بالاتر در Netflix و یا محدود نمودن دسترسی به یوتیوب، متحمل هزینه نمایند.
اپراتورهای مخابرات مدعی هستند که این قوانین مانع رشد و نوآوری میگردد، درحالیکه استدلال طرفداران این قانون از جمله اپل، گوگل و فیسبوک این است که با لغو بیطرفی شبکه، باز بودن فضای اینترنت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
تاثیرات این تغییر بر روی کاربران خانگی
این تغییرات در قوانین بیطرفی شبکه، کاربران خانگی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. ISPهایی همچون Comcast و Verizon براساس قوانین بیطرفی شبکه، نمیتوانند براساس میزان استفاده کاربران از اینترنت، یا نحوه استفاده آنها از گوگل (مثلا برای اینکه مطمئن شوند یوتیوب در دست کنترل نیست)، کاربر را متحمل هزینههای بالاتری نمایند. اما چیزی که از شبکههایی مانند Netflix و Hulu HD مهمتر است، دسترسی به اطلاعات میباشد. میلیونها نفر برای سرویسهای پایهای که روزانه مورد استفاده قرار میدهند به اینترنت نیازمندند و از بین رفتن قوانین حمایت از بیطرفی شبکه ممکن است دسترسی آنها را به این خدمات تهدید نماید.
تاریخچه لغو قوانین بیطرفی شبکه
تلاش برای لغو قوانین بیطرفی شبکه توسط Ajit Pai، رئیس کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا شروع شد. وی از زمانی که توسط رئیسجمهور سابق آمریکا به ریاست هیئت پنج نفره FCC منصوب شد، یکی از مخالفین اصلی قوانین بیطرفی اینترنت بود. برخلاف موجی از اعتراضات به این پیشنهاد، کمیسیون ارتباطات فدرال با نادیده گرفتن اکثریت قاطع نظرات عمومی و برگزار نکردن جلسهی دادرسی عمومی، با همان رای به کار خود ادامه میدهد.
بنا به گفتهی Mignon Clyburn، عضو دموکراتیک FCC، این دوره از کمیسیون FCC برخلاف دورههای قبلی هیچ جلسهی دادرسی عمومی در خصوص قوانین بیطرفی شبکه برگزار نکرده و شهروندان آمریکا بیش از پیش احساس میکنند که واشنگتن به نگرانی و خواستههای آنها اهمیتی نمیدهد.
طبق نظر مخالفان، ISPها میتوانند اینترنت را به سرویسی تبدیل نمایند که سرویسهای مختلف آن هزینههای خاص خود را دارا باشند و سایتها را به لایههای مختلف تقسیم نموده و به عنوان مثال برای پخش ویدیو یا استفاده از شبکههای اجتماعی هزینههای جداگانهای از کاربر دریافت نمایند. همچنین به این دلیل که با اعمال قوانین جدید دسترسی به سایتها و خدمات تحت تاثیر قرار میگیرد، ممکن است موجب افزایش نوآوری در شرکتهای مبتنی بر اینترنت شود. در موارد حساستر، شرکتهای اینترنتی ممکن است نرخ ثابتی برای دسترسی اولیه دریافت کرده و هزینههایی جداگانه برای دسترسی به سایتهای پربازدید و سرویسهایی چون توییتر، فیسبوک و اینستاگرام به آن بیفزایند. علاوه بر این موارد، منتقدان نگران این موضوع میباشند که شرکتهای اینترنتی بتوانند دسترسی به سرویسهای جاری را به منظور افزایش تولید محصولات خود محدود کرده یا کاهش دهند.
اگرچه اختلافات بر سر موضوع تصویب قانون بیطرفی شبکه هنوز خاتمه نیافته است، اما به طور حتم این موضوع به زودی در دادگاه حقوقی مطرح خواهد شد و ممکن است به دیوان عالی کشور نیز برسد. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که وکلای کنگره وارد عمل شده و قانونی تصویب نمایند که به موجب آن لیستی از موارد حمایت از مصرفکننده به ISPها داده شده تا مطابق با آن عمل نمایند.