همهچیز در اواسط دهه 1980 با دو متخصص تکنولوژی در دانشگاه استنفورد آغاز شد. روترها و بردهای کامپیوتری دو تکنولوژی تازه بودند که تحت لیسانس شرکتی به نام سیسکو قرار داشتند، شرکتی که نامش را از شهر «سانفرانسیسکو» گرفته بود و لوگوی آن از پل Golden Gate این شهر الهام گرفته شده بود. روترها سختافزاری حیاتی هستند که که توانایی توزیع World Wide Web را ایجاد نمودند. در ابتدا کسبوکارها و شرکتهای بزرگ برای اتصال به اینترنت به روترها دسترسی داشتند. پس از آن به مرور، افراد از PCهای خود و پس از آن از طریق گوشیهای موبایلشان به اینترنت متصل شدند.
سیسکو در طول دههها، در تکامل این تکنولوژی موثر بود و حتی در سال 2010 یک روتر اینترنتی را به فضا فرستاد. تکنولوژی Routing و شبکهی این شرکت به میلیونها نفر کمک کرده است که به اینترنت متصل شوند و به آنها این توانایی را داده است که به اطلاعات و فرصتهای تازهای دسترسی پیدا کنند. تکنولوژی ارتباطات از راه دور سیسکو یکی از بزرگترین پیشرفتهای تکنولوژی در قرن بیستم بود.
در سخنرانی پایانی مراسم Cisco Live در سال 2018، Michio Kaku فیزیکدانی آیندهنگر، سه موج ابتدایی تولید ثروت را به طور خلاصه تشریح نمود. اولین موج، انقلاب صنعتی قرن 19، موج دوم اختراع برق و اتومبیل در سال 1929 و موج سوم کامپیوترهای دارای تکنولوژی پیشرفته، ماهوارهها، لیزرها، ارتباطات از راه دور و اینترنت بود.
Kaku بیان داشت که از نظر وی موج چهارم تولید ثروت، ترکیبی از هوش مصنوعی (AI)، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی خواهد بود.
حال با توجه به این که سیسکو بخش مهمی از موج سوم تولید ثروت بوده است، این سوال مطرح میشود که این شرکت در آینده تکنولوژی را به چه سمتی خواهد برد؟ سیسکو در قرن بیستویک در امر Computing، تغییروتحول به سزایی ایجاد کرده است، از اینترنت اشیا (IoT) گرفته تا موضوعهای همکاری، امنیت و صد البته هوش مصنوعی.
Nirav Sheth، معاون بخش معماری و مهندسی در Cisco Global Partner Organization گفت: «امروز هوش مصنوعی به حقیقت پیوسته و امسال 48 درصد مدیران شرکتها به آن پرداختهاند. هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که روی همهچیز از نحوهی دریافت مراقبتهای پزشکی گرفته تا کشاورزی و خریدهای روزانه، تاثیرگذار باشد. با گسترش نوآوریها و اختلالات جدید، شبکههای Intent-Based به این آینده قدرت خواهند داد. ایجاد اتصالات ایمن، هوشمند و منعطف، اکنون حتی از گذشته هم حیاتیتر خواهد بود. سیسکو امروز هم درست مثل گذشته، خود را برای قدم بعدی رایانش و ارائهی راهکارهایی آماده میکند که نتایج تازهای را هم برای شرکا و هم برای مشتریان فراهم نماید.»
IoT (یا اینترنت اشیاء) و شهرهای هوشمند، به گونهای تغییر و تحول ایجاد میکنند که جهان را تغییر میدهد. برای مثال چراغهای خیابان را در نظر بگیرید. با استفاده از تکنولوژی IoT، تیرهای چراغ در کپنهاگ 80 درصد در انرژی صرفهجویی کرده و تأثیرات کربن شهر را کاهش دادهاند.
با مقدار داده و اطلاعاتی که هر روز در اینترنت مشاهده میشود، امنیت سازمانها و افراد به طور فزایندهای در خطر قرار میگیرد. راهکارهای امنیتی گستردهی سیسکو به شناسایی و متوقف کردن تهدیدات برای افزایش صرفهجویی در زمان و هزینه کمک میکند. تیم تحقیقات در زمینهی تهدیدات متعلق به سیسکو به نام Talos مسئول کشف تهدیدات مانند VPNFilter سال 2018 و همچنین حفاظت از سازمانها در مقابل حملات و بدافزارها است.
مدتها است که سیسکو برای داشتن ابزار ارتباطی شناخته شده است و اکنون با Webex (فضایی برای برگزاری جلسه، برقراری تماس و ارسال پیام) قصد دارد همکاری گروهی را به مرحلهی تازه ای برساند. یکی از نسخههای تازهی این فضا Webex Teams است؛ یک تکنولوژی مبتنی بر همکاری با کاربری آسان که توانایی به اشتراک گذاشتن فایل، Whiteboard، برقراری تماس، ارسال پیام و موارد دیگر را همهوهمه در یک مکان، به کاربران میدهد.
سیسکو همچنین هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را در بسیاری از تکنولوژیهای خود مانند Webex به کار گرفته است. افتتاحیه تازهی سیسکو در AI Cisco Day نشان داد که این شرکت در بخشهای بسیاری از AI یا ML استفاده میکند، در همهچیز از Multicloud گرفته تا داده و شبکه. یک دستیار مجازی به نام Webex Assistant برای پیدا کردن افراد در دایرکتوری، برقراری تماس، کنترل سطح Volume و موارد دیگر از AI استفاده مینماید. این مدیر جلسهی AI نشان میدهد که این گونه دستیارها چگونه میتوانند نیاز به نیروی کار انسانی را در جلسات آینده کاهش دهند.
درحالیکه هوش مصنوعی ما را رو به جلو میبرد، سیسکو هم در کنارش حرکت مینماید. با تکنولوژیها تازهی مبتنی بر AI و ML، سیسکو مشتاق است که به سوی موج چهارم حرکت نماید.