نسخه 8.0 از vRealize Automation یا به اختصار vRA مهمترین بهروزرسانی محصول از زمان معرفی آن در سال 2012 به شمار میرود. این نسخه به معرفی معماری جدیدی میپردازد، از عصر Multi-cloud استقبال میکند و شکل Blueprint Canvas را تا جایی تغییر میدهد که پذیرای مفهوم Infrastructure-as-Code شود. در زیر به پنج ویژگی جدید vRealize Automation 8.0 اشاره شده است.
1. معماری مدرن
معماری پلتفرم vRA به طور کامل و از پایه، با استفاده از معماری مبتنی بر Micro-services که از طریق Kubernetes تحویل داده شده و بر سیستم عامل VMware Photon بنا میگردد، مجددا صورت گرفته که این تجدید ساختار از vRA 8.0 آغاز شده است. در مقایسه با vRA 7.x، این نسخه فرآیند پیادهسازی را اساسا آسان نموده و از پیچیدگی کلی راهکار کاسته است. نکته مهمتر این است که دیگر نیازی به پیادهسازی و مدیریت هیچ گونه Microsoft Windows Server یا Microsoft SQL Server جهت پشتیبانی از پلتفرم vRealize Automation نخواهد بود.
2. طراحیشده برای Multi-cloud
نقش VMware Cloud Management Platform یا vRealize Suite این است که از یک پلتفرم عملیات و خودکارسازی هماهنگ در هر Cloud پشتیبانی کند و به عنوان یک ویژگی جدید vRealize Automation 8.0 قدم بزرگی در راستای تحقق این هدف برداشته شده است. پلتفرم vRealize Automation 8.0 از خودکارسازی سرویسها نه تنها برای Private Cloud شامل VMware vSphere و VMware NSX و Hybrid Cloud (مانند VMware Cloud در AWS)، بلکه برای Public Cloud (شامل Amazon Web Services، Microsoft Azure و Google Cloud Platform) پشتیبانی میکند. در Public Cloud نه تنها از بارهای کاری سبک IaaS (EC2، Azure VMs، Google Compute) بلکه از تعدادی از Native Serviceهای کلیدی (مانند EBS، S3، Route53، Redis و Azure SQL) که همگی در Blueprint حکم First Class Citizen را دارند، پشتیبانی میشود. در vRA 7.x، با این که AWS EC2 حکم First Class Citizen را داشت، Azure VM و GCP Compute بنا به ضرورت، حکم Objectهای XaaS در Canvas را داشتند. آنچه ویژگی جدیدvRealize Automation 8.0 فراهم میکند، یک پلتفرم و رابط کاربری هماهنگ به منظورخودکارسازی تمام پیادهسازیهای کاربر در Cloudهای مختلف است.
3. Blueprintهای Cloud Agnostic
به هنگام تحویل پلفترم خودکارسازی Multi-Cloud، حقیقت اجتنابناپذیری را باید مدنظر داشت. هر Public Cloud Vendor با دیگری متفاوت است. این مسئله در گذشته، در vRA 7.x و محصولات دیگر، بدین معنا بود که برای هر Cloud Vendor به یک Blueprint نیاز بود، زیرا با این که هر یک از این Vendorها بنا به ضرورت سرویس یکسانی فراهم میکردند، اندکی با یکدیگر تفاوت داشتند. با وجود Cloud Agnostic Blueprint در vRA 8 میتوان آن دسته از ساختارهای IaaS مشابه در ماشین مجازی، Network، Load Balancer یا متعادلکننده بار، Disk و Security Group را از یکدیگر جدا نمود و وارد یک Blueprint واحد کرد که در هر Cloud Endpoint پشتیبانیشده قابل پیادهسازی است. به عنوان مثال، پلتفرم vRealize Automation 8.0 بسته به Endpoint تعیین میکند که آیا باید یک vSphere VM به همراه یک شبکه NSX و NSX Load Balancer ایجاد کند، یا یک AWS EC2 Instance به همراه یک شبکه و یک Elastic Load Balancer یا به اختصار (ELB). از یک Blueprint در چند Cloud مختلف استفاده میشود.
4. گزینهای تحت عنوان Infrastructure-as-Code
جنبش Infrastructure-as-Code یا به اختصار IaCطی چند سال گذشته توجه زیادی کسب کرده و بنا بر باور اکثریت، مقصد درست بیشتر مشتریان است. با این حال، نمیتوان به یکباره IaC را بر مشتریان اعمال کرد. این ویژگی جدیدvRealize Automation 8.0 به کاربران حق انتخاب میدهد؛ اجازه میدهد تا آنها به دلخواه خود Blueprintها را به صورت کد (YAML) یا به UI یا از طریق ویراستار محبوب خود با استفاده از Schema منتشرشده بنویسند، یا آنها را با کمک Drag & Drop با استفاده از رابط گرافیکی ایجاد کنند، که این حالت مشابه تجربه کاربری در vRA 7.x است. نکته مهم این است که از منظر UI استفاده از هر یک از این سازوکارها برای تهیه Blueprint بدین معنی است که همزمان با تغییرات ایجادشده از سوی کاربر، پلتفرم به صورت پویا دیگری را ایجاد میکند. امکان استفاده از هر دو این فرآیندها به طور همزمان در Canvas برای ایجاد Blueprint، به آن دسته از افرادی که هنوز کاملا آماده IaC نیستند کمک میکند تا کمکم درک درستی از چگونگی شکلگیری کد پیدا کنند. به این ترتیب در طول زمان، آمادگی برای IaC در آنها ایجاد میشود. این فرایند باید تدریجی صورت گیرد و نباید مانند مسابقه باشد.
5. پیشرفتهای Blueprint Canvas
Canvas در مقایسه با vRA 7 پیشرفتهای فراوان نامحسوسی داشته که خود یک مطلب مجزا میطلبد. با این حال، به عنوان شرحی کلی در سطح بالا میتوان به این موارد اشاره کرد: نسخهسازی به سبک Git، ایجاد تفاوت بین نسخههای Blueprint، توانایی آزمودن Blueprint برای بررسی این که آیا بر اساس منطق استقرار عملا قابل پیادهسازی است یا خیر و توانایی پیادهسازی مستقیم از Canvas بدون نیاز به انتشار آن در کاتالوگ سرویس، که برای توسعه Blueprint گزینهای فوقالعاده محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: بررسی قابلیتهای VMware vRealize Automation
به طور خلاصه، vRealize Automation 8.0 با تجربیاتی که از vRA 7.x کسب کرده، پیشرفتهای فراوانی داشته است، با این حال هدف vRealize Automation تغییری نکرده است و این هدف، فراهم نمودن یک رابط کاربری هماهنگ برای خودکارسازی Multi-cloud است که مشتریان را قادر میسازد تا از سرمایهگذاریهای Cloud خود بیشترین بهره را ببرند.