Mint همانند Ubuntu، یکی از محبوبترین توزیعهای لینوکس است که میزان بالایی از کارکرد را به کاربران خود ارائه مینماید. هردوی آنها مجموعه کاربران بزرگی دارند و به راحتی قابل استفاده میباشند. در این خبر، هردو توزیع مقایسه خواهند شد و این امر که چرا Mint گزینهی بهتری برای استفاده است مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مقایسه Mint و Ubuntu
1. رابط کاربر
گردش کار در Mint بسیار سریعتر و قابل استفادهتر است. اگر شخصی بخواهد از ویندوز به لینوکس روی آورد، Mint گزینهی معقولتری است چرا که رابط آن شباهت قابل توجهی به رابط Windows، با منوی Launcher خود در پایین سمت چپ، دارد.
2. عملکرد
Ubuntu زمانی که در ماشینهای قدیمیتر استفاده میگردد، به نظر کندتر از Linux Mint میرسد. بااینحال، این تفاوت در سیستمهای جدیدتر قابل مشاهده نیست. تنها تفاوت اندکی حین استفاده از سختافزار با پیکربندی پایینتر وجود دارد که بدین دلیل است که محیط Mint Cinnamon بسیار سبکتر از Ubuntu میباشد.
3. حجم مورد استفادهی حافظه
در تصویر بالا به وضوح مشخص است که حجم مورد استفادهی حافظه توسط Linux Mint بسیار کمتر از Ubuntu میباشد که این امر، آن را انتخاب بهتری برای کاربران میسازد. هرچند که این لیست کمی قدیمی است اما حجم مورد استفادهی حافظهی پایهی دسکتاپ کنونی Cinnamon، 409 مگابایت میباشد در حالی که برای Ubuntu (Gnome)، 674 مگابایت است، که در آن Mint همچنان پیروز است.
4. مجموعه کاربران
هردو سیستم کاربران زیادی دارند و سخت میتوان گفت که کدامیک بزرگترین مجموعه را دارد. اگر کاربر جایی با مشکل مواجه شد، به راحتی میتواند از هردو مجموعه پشتیبانی دریافت نماید. اما چنان که پیداست، Ubuntu در اینجا قدیمیتر است و هر ساله تعداد کاربران آن رو به افزایش میباشد. بنابراین با توجه به اینکه که محبوبترین انتخاب است، جامعهی بزرگتری نسبت به Mint دارد.
5. توزیع
در Linux Mint، توزیع مبتنی بر Ubuntu میباشد، در حالی که در Ubuntu، توزیع مبتنی بر Debian است. به علاوه، Linux Mint توسط Linux Mint Community توسعه و توزیع میگردد، در حالی که Ubuntu توسط Canonical Ltd توسعه و توزیع مییابد.
6. محیط دسکتاپ
Ubuntu محیط دسکتاپ پیشفرضی به نام Unity دارد که از رابط استاندارد مبتنی بر GNOME استفاده مینماید و به صورت 2D نیز، همانند 3D، قابل دسترس است. در سوی دیگر، Linux Mint از Cinnamon استفاده میکند اما رابط های Xfce و Mate نیز قابل استفاده میباشند. همانطور که پیشتر اشاره شد، Cinnamon ظاهر محیط دسکتاپ Windows را ارائه مینماید.
7. نرمافزار از پیش نصبشده
Linux Mint برخی از برنامههای کاربردی مهم را، مانند Java، Flash و Codecs به طور پیشفرض بهصورت نصبشده دارد. در حالی که در سوی دیگر، Ubuntu این امکانات از پیش نصبشده را ندارد. اما این بدین معنا نیست که کاربر نمیتواند این برنامههای کاربردی را روی Ubuntu داشته باشد. وی میتواند این برنامههای کاربردی را حین نصب سیستمعامل، نصب نماید.
8. قابلیت استفاده
برای مبتدیها، Linux Mint پیشنهاد میگردد، مخصوصا آنهایی که برای اولین بار میخواهند توزیعهای مختلف لینوکس را امتحان کنند. این در حالی است که Ubuntu غالبا توسط توسعهدهندگان ترجیح داده میشود و شدیدا به حرفهایها پیشنهاد میگردد.
9. دورهی انتشار
آخرین نسخهی Ubuntu 18.10 که به عنوان Cosmic Cuttlefish شناخته میشود، در اکتبر سال 2018 منتشر گردید، و آخرین نسخهی Linux Mint 19.1 که به عنوان Tessa شناخته میشود، در دسامبر سال 2018 منتشر گشت. Ubuntu زمان انتشار نسخههای جدید خود را روی هر شش ماه یک بار تنظیم مینماید که معادل است با سالی دو بار، در حالی که Linux Mint هیچ برنامهی زمانی خاصی ندارد.
10. حداقل نیازمندیها
رزولوشن صفحه (Screen Resolution) برای هردو توزیع یکسان است و 1024 768 میباشد. اما Ubuntu نیازمند پردازندهی هستهای (Core Processor) 2 گیگاهرتزی و 2 GB حافظهی سیستم است، حجم ISO، 1.8 گیگابایت است و 25 گیگابایت نیز فضای خالی دیسک (Free Disk Space) نیاز است. در سوی دیگر، Linux Mint نیازمند 1 گیگابایت حافظهی سیستم است اما مقدار پیشنهادی 2 گیگابایت میباشد، حجم ISO، 1.9 گیگابایت است و 15 گیگابایت نیز فضای خالی دیسک نیاز دارد.
نتیجهگیری
اکنون میتوان مشاهده نمود که هر دو توزیع در حوزههای خاص خود به بهترین شکل کار میکنند و سخت میتوان گفت که کدامیک از این دو بهتر است. اما اگر کاربر مبتدی باشد، بایستی Mint را انتخاب نماید و بنابراین میتوان گفت که Mint برای یک مبتدی دنیای لینوکس گزینهی بهتری است.