PowerShell در نیمه اول سال 2017 برای لینوکس نیز در دسترس خواهد بود.
مایکروسافت به تازگی اعلام نموده است که سیستم Scripting و خودکارسازی PowerShell از انحصار سیستم عاملهای ویندوزی خارج شده و به صورت متن باز نیز ارائه خواهد شد. انتشار این خبر که به معنی ارائه PowerShell برای لینوکس و مک میباشد، مایه خشنودی مدیران شبکه خواهد بود.
مایکروسافت نسخه آلفای PowerShell را برای لینوکس (به طور مشخص برای Ubuntu، Cnetos و Redhat) و Mac OS X، عرضه نموده است. مردم میتوانند از طریق صفحهی جدید PowerShell در GitHub که PowerShell GitHub نامیده میشود، فایلهای باینری این نرمافزار را دانلود و به کد منبع برنامهها دسترسی داشته باشند.
با روی کار آمدن PowerShell بر روی لینوکس و مک، کاربرانی که دارای مهارت در زبان Scripting مایکروسافت میباشند، قادر به انتقال این مهارتها به پلتفرمهای جدید خواهند بود و همچنین کاربرانی که در حال حاضر با این پلتفرمها کار میکنند نیز به ابزار جدید و بسیار قدرتمند برای انجام امور، دسترسی خواهند یافت.
علاوه بر مورد فوق، بخشی از فعالیتهای اخیر شرکت مایکروسافت مربوط به ارائه محصولاتی برای سایر پلتفرمها میباشد که این شرکت آنها را به طور انحصاری جهت استفاده بر روی پلتفرمهای مایکروسافتی قرار داده بود. در راستای همین سیاست، مایکروسافت در سال 2014 با Open Source نمودن چارچوب زبان برنامهنویسی .NET که مختص این شرکت میباشد، مسیر را برای شروع این کار از طریق در دسترس گذاشتن بلوکهای ساختاری PowerShell بر روی لینوکس و OS X هموار نمود.
با در دسترس قرار گرفتن PowerShell در لینوکس، مایکروسافت با بهره گیری از مهارتهای مدیران ویندوز، این نرمافزار را به راحتی در بازار عرضه نموده و دسترسی به یک مجموعه گستردهتری از ابزارها را برای کاربران Linux فراهم مینماید که برای مدیریت طیف وسیعی از سیستمها قابل استفاده میباشند.
Jeffrey Snover، از کارشناسان فنی و طراح PowerShell در مصاحبهای بیان نمود که: هسته و دستورات اجرایی در PowerShell بر روی ویندوز، لینوکس و مک یکسان خواهد بود. برخی دستورات که تنها از ویژگیهای خاص ویندوز استفاده مینمایند، برای سایر پلتفرمها در دسترس نبوده و اسکریپتهای PowerShell نوشته شده برای ویندوز، ممکن است برای اجرا در لینوکس و مک، نیاز به اصلاحاتی داشته باشند.
وی در ادامه افزود: مایکروسافت در حال نهایی سازی برخی قابلیتهای دسترسی به صورت Remote بر روی لینوکس به وسیلهی PowerShell میباشد که با انجام این کار مدیران قادر خواهند بود از PowerShell بر روی ویندوز برای مدیریت مجموعهای از سیستمهای لینوکس به صورت Remote استفاده نمایند که البته اضافه نمودن این قابلیت توسط برخی از مشتریان، درخواست شده بود.
همچنین امکان مدیریت دستورات PowerShell بر روی Amazon Web Service که به اختصار AWS نامیده میشود، فراهم گردیده است که حاصل همکاری بین مایکروسافت و آمازون به عنوان دو رقیب اصلی در حوزهی Cloud میباشد. دستورات جدید مبتنی بر PowerShell در AWS، کاربران را قادر به مدیریت سرویسها در Cloud مینماید.
VMware نیز با همکاری مایکروسافت دستورات جدیدی را برای PowerShell عرضه نموده است که به این ترتیب برای تمامی پلتفرمها قابل اجرا میباشد.
اخبار جدید حاکی از عرضه PowerShell Editor Service میباشد که امکان کارکردن با PowerShell را از طریقVisual Studio Code و Sublime Text محقق نموده و شامل پشتیبانی از Debugging نیز میشود. مایکروسافت عنوان کرد، پشتیبانی از سایر Editorها را نیز در آیندهای نزیک در دستور کار قرار خواهد داد.
زمانی که حرف از پروژه PowerShell متن باز به میان میآید، مایکروسافت همواره مشارکت GitHub در این پروژه را تایید میکند. در حال حاضر فقط افرادی که تغییرات را بر روی PowerShell اعمال میکنند، در این زمینه با مایکروسافت همکاری دارند، اما این در حالی است که Snover اعتقاد دارد در آیندهای نزدیک افراد بیشتری برای کار بر روی این پروژه وجود خواهند داشت.
وی پس از صحبت درباره مشارکتکنندگان این پروژه بزرگ عنوان کرد: مایکروسافت قصد دارد تا PowerShell را برای لینوکس، در نیمه اول سال آینده به صورت عمومی در دسترس قرار دهد اما تاریخ دقیقه ارائه آن هنوز اعلام نشده است.