در قسمت اول و دوم از مقاله Oracle Clusterware به بررسی برخی قابلیت های جدید این تکنولوژی پرداختیم. در این قسمت به ارائه سایر قابلیت های جدید آن و همچنین انواع روش های پیاده سازی می پردازیم.
مدیریت کیفیت سرویس در پایگاهداده اوراکل
ارائه Oracle Database QoS Management، یکی از اقدامات صورت گرفته در نسخه 11gR2 میباشد. این محصول در جهت توسعه پشته (Stack) اوراکل، به منظور مدیریت موثر زمان کارکرد پایگاهداده در SLAهای موجود در دیتاسنترها ارائه شده است. این محصول، اختصاصِ منابعِ مناسب به قسمتهایی که برای انجام پردازشهای خود به منابع نیاز دارند را تضمین مینماید و این امر در زمانی که منابعِ محاسباتی و حافظهی کافی برای دستیابی به تمامی اهداف سیستم وجود داشته باشد، امکانپذیر میگردد. در صورت تغییر تقاضا و یا تغییر دسترسپذیری سرور، بیش از ظرفیت آن سرور به کار گرفته شده باشد، Oracle Database QoS Management تضمین مینماید که SLAهای مهمترِ کسبوکار نسبت به کار کم اهمیتتر حفظ میشوند. در ضمن مجموعه Policyهای پیکربندی کلاستر در Oracle Clusterware 12c، مبتنی بر اطلاعات به دست آمده از Oracle Database QoS Management میباشند. در صورت ایجاد Policyهایی به وسیلهی Oracle Database QoS Management، مجموعه Policyهای موجود برای پیکربندی کلاستر Oracle Clusterware 12c، به دلیل اهمیت بیشتر Server Poolهای موجود در Oracle Database QoS Management، غیر فعال میشوند.
بررسی قابلیت پیشبینی یا Predictability در Oracle Clusterware 12c
توانایی پیشبینی استقرار منابع بعد از جابجاییهای آنلاین و یا خرابیهای منابع (Resource Failure)، یکی از عوامل مهم در محیطهای Consolidateشده میباشد، که منابع در چنین شرایطی با نوسان در تقاضا روبرو هستند. مسلما درک تاثیر این تغییرات در محیط از اهمیت زیادی برخوردار است. Oracle Clusterware 12c، مجموعهای از دستورات ارزیابی را ارائه مینماید که تاثیر عملیاتهای خاص قبل از اجرای عملیات مربوطه را تعیین مینماید. مدیران میتوانند از دستور What-If در Oracle Clusterware 12c استفاده کنند تا پاسخ این تکنولوژی به یک رویداد فرضی برنامهریزی شده و یا برنامهریزی نشده را پیشبینی نمایند.
علاوه بر مورد فوق Oracle Clusterware 12c این قابلیت را دارد که به رویدادهای سیستم پاسخ داده و یک برنامه عملیاتی را جهت پاسخگویی ارائه نماید. این برنامه عملیاتی شامل انتقال یک سری از منابع و یا پیکربندی مجدد Server Pool میباشد.
طرحهای پاسخگویی What-If برای رویدادها در دستهبندیهای زیر قابل دسترسی میباشند:
- منابع: شروع، توقف، جابجایی، اضافه کردن و تغییر
- Server Poolها: اضافه کردن، حذف کردن و تغییر
- سرورها: اضافه کردن، حذف و جابجایی
- Policyها: تغییر Policy فعال
- دستهبندی سرور: تغییر
طرحها و برنامههای عملیاتی What-If در Oracle Clusterware 12c به مدیران کمک میکند تا ظرفیت Failover را برای رویدادهای برنامهریزی شده یا برنامهریزی نشده تعیین نمایند، تعاریف صحیح وابستگی را برای منابع پیکربندی شده مورد تایید قرار داده و اعتبار روند پیادهسازی مجموعه Policyها را تایید نمایند. این ابزار یک ابزار ضروری، در مدیریت خودکار بارکاری به شمار میرود.
پیادهسازی استاندارد و مدیریت سیستم
مدیریت کارآمد بارکاری در کلاستر، یکی از نقاط قوت مهم Oracle Clusterware در فرآیند مدیریت به شمار میرود. این تکنولوژی از دو نوع پیکربندی برای مدیریت بارکاری پشتیبانی مینماید:
1- Policy-Managed: در این روش، قابلیت مدیریت انعطافپذیر به واسطه جداسازی روند تخصیص منابع (مانند اختصاص پویای منابع برای اجرا در Server Poolهای در کلاستر) فراهم میگردد.
2-Administrator-Managed: این روش یکی از ابزارهای سنتی برای مدیریت منابع است که در آن، منابع به صورت آماری به سرورها در یک کلاستر اختصاص داده شده و پیکربندی مدیریت به صورت دستی بوده و انعطافپذیر نمیباشد.
Oracle Clusterware، از هر دو نوع پیکربندیِ در پیادهسازی به طور همزمان پشتیبانی مینماید؛ با این وجود، سرورهای اختصاص یافته به Policy-Managed برای مدیریت Administrator-Managed در دسترس نمیباشند. پشتیبانی برای هر دو پیکربندی در پیادهسازی، موجب تسهیل روند انتقال از شیوه Administrator-Managed به Policy محور میشود که در نتیجه انعطافپذیری مطلوب و مورد نیاز برای فرآیند ادغام را ایجاد مینماید.
Policy Management و Server poolها، به ارائه یک مدل پیادهسازی استاندارد برای Clustering پایگاهداده و برنامههای کاربردی میپردازند. همانطور که در مقالات قبلی مورد بررسی قرار گرفت، Oracle Flex Cluster 12c به ارائه Server Poolهای HUB برای Tierهای پایگاهداده و Server Poolهای LEAF برای برنامههای کاربردی میپردازد. این تکنولوژی دارای یک واسط کاربری دستوری (Command Line Interface) برای مدیریت منابع در هر دو Tier از طریق یک GRID Administrator واحد یا Administratorهای ایمن و مجزا برای هر نقش در هر یک از Tierها میباشد. این واسط کاربری، یک واسط کاربری استاندارد Oracle Clusterware برای تمامی منابع کلاستر میباشد.
Oracle Clusterware به طور کامل با Oracle Cloud Control نیز یکپارچه میگردد. Oracle Clusterware به پیکربندی منابع کلاستر، Local، شبکه، برنامه کاربردی، پایگاهداده، VM و Storage که همگی به عنوان اهداف Enterprise Managed ارائه شده، میپردازد و یک کنسول مدیریتی واحد را برای تمامی Tierهای مدیریت شده با این تکنولوژی ارائه مینماید. تمام عملیاتهای مدیریتی Oracle Clusterware از طریق محیط گرافیگی Oracle Cloud Control در دسترس میباشند.
قابلیت تداوم در کسبوکار، دسترسپذیری بالا (HA)، مقیاسپذیری (Scalability)، انعطافپذیری (Flexibility) و چابکی (Agility)، در ترکیب با مدیریت بدون استرس، از ستونهای یک زیرساخت موفق در تثبیت و پیادهسازی Cloud به شمار میروند. مدتهاست که Oracle Clusterware به عنوان راهکاری مناسب برای هزاران مشتری اوراکل در استفاده از برنامههای کاربردی مهم در کسبوکار میباشد. این تکنولوژی مقرون به صرفه بوده و دارای قابلیت دسترسپذیری بالا در سطح گسترده میباشد. علاوه بر قابلیتهای ذکرشده این تکنولوژی، چارچوبی جهت مدیریت منابع برای تمامی برنامههای کاربردی فراهم مینماید.
Oracle Clusterware 12c، با ایجاد پیشرفتهای مهم و خلاقانه جهت حفظ موفقیت در کسبوکار، موجب موفقیت نسخههای قبلی نیز شده است. راهکارهای جدید مانند Oracle Flex Cluster 12c ،Server Categorization و Cluster Configuration Policy Sets، همگی بر انعطافپذیری، مقیاسپذیری و سهولت روند مدیریت بدون در معرض خطر قرار گرفتن قابلیت دسترسپذیری مداومِ برنامه، تمرکز دارند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بررسی قابلیت های Oracle Clusterware 12c – قسمت اول