قطعاً، راهکارهای سنتی ذخیرهسازی در ایمنسازی و مدیریت داده، کار خود را انجام می دهند، اما از طرفی در صورتیکه نیاز به اضافه نمودن Storage بیشتر باشد، به دلیل زمانبر بودن و استفاده از منابع خاص، باید در موعد زودتری انجام گیرد. با توجه به اینکه امروزه راهکارهای قدرتمند نرمافزارمحور (Software-Defined Storage) سطوح دسترسپذیری، عملکرد سریعتر و اصطکاک کمتری ارائه میکنند. سازمانها، دیگر تمایل چندانی جهت استفاده از گزینههای On-Premises ندارند. Software Defined Storage یا به اختصار SDS با دور کردن کنترل نرمافزار از سختافزار اختصاصی و گرانقیمت، ذخیرهسازی سنتی را از رونق انداخته و همین امر درها را به روی اتوماسیون و چارچوبهای سیاستمحور گشوده است. در نتیجه، سازمانها میتوانند به Storageی دست یابند که بهراحتی میتواند خود را با نیازهای در حال تغییرِ کسبوکار وفق دهند.
شرکتهای پیشرو، از جمله ارائهدهندگان خدماتی که به هزینههای خود حساس هستند، گذار به ذخیرهسازی نرمافزارمحور یا Software-Defined Storage را در اولویت برنامه های خود قرار داده اند. عموماً این شرکت ها به دلیل انعطافپذیری، مقیاسپذیری، اطمینان، امنیت، عملکرد و هزینهی کمتر به سوی استفاده از این تکنولوژی جذب شدهاند. امروزه SDS در کنار محاسبات و شبکهسازی نرمافزارمحور (SDC و SDN)، به سومین قابلیت مهم در لیست ابزارهای ارائهدهندگان خدمات تبدیل شده است. این شرکتها به سرعت به سمت استفاده از این موج جدید فناوری پیش میروند و قدرت SDS را به نمایش میگذارند.
به عنوان مثال شرکت NTTX Select، یکی از شرکت هایی است که از مزایای آزمودن تکنولوژی SDS بهره برده است. سال گذشته، این شرکت ارائهدهندهی خدمات هاستینگ، بدلیل قابلیت پیادهسازی آنیِ برنامههای جدید با استفاده از مایکروسافت و راهکارهای ذخیرهسازی نرمافزارمحور (SDS) آن استفاده نمود. NTTX اذعان دارد در گذشته حدوداً ۹ ماه طول میکشید تا همین کار را با راهکارهای سنتی SAN و NAS انجام دهد. علاوه بر آن NTTX Select دریافت که استفاده از راهکار Microsoft SDS به کاهش بودجهی ذخیرهسازی تا ۳۰ درصد کمک نموده است.
سازمانهای وابسته به ذخیرهسازی SAN و NAS نیز مشکلاتی مشابه شرکت فوق را دارند. بنابراین برخی از آنها، هنگام تهیه ذخیرهساز فیزیکی اضافه، جهت همگام شدن با رشد فوقالعادهی دادهها، در حال برنامهریزی برای گذار به SDS که راهکار نسل بعدی ذخیرهسازی محسوب می گردد، میباشند.
امروزه این موضوع ثابت شده است که ذخیرهسازی نرمافزارمحور (SDS) همان مسیر آینده میباشد. اما سوال مهم آن است که چه موقع میتوان این تغییر را ایجاد کرد و بعد از ایجاد، کدام برند ذخیرهسازی نرمافزارمحور کاربردی تر است؟
این مقاله دلایل رقبت سازمانها را جهت استفاده از SDS با مایکروسافت مورد بررسی قرار می دهد.
دلایل انتخاب Storage نرمافزارمحور مایکروسافت
اگر به فکر Storage نرمافزارمحور هستید، نیاز است تا راهکار مایکروسافت را بررسی نمایید. راهکار مایکروسافت در Windows Server 2012 R2 گنجانده شده است.
راهکار Microsoft SDS برای کاربران ویندوز سرور آشنا خواهد بود و بهراحتی میتوان سختافزارهای موجود را پیکربندی و یا در صورت نیاز اقدام به خرید گزینههای ازپیشپیکربندیشده از شرکتهایی چون Dell و HP نمود.
راهکار مایکروسافت بالاترین راندمان در تمام ذخیرهسازهای موجود را دارد. در حال حاضر نیز در مقیاسی وسیع با Cloud عمومی Microsoft Azure جهت پشتیبانی از بیش از ۳۰ تریلیون Storage Object بهکار میرود؛ روزانه ۲ هزار مشتری در Azure ثبت نام میکنند. مایکروسافت سالهاست که از Azure جهت مدیریت داده، در خدمات حجیم آنلاین نظیر Xbox Live و Office 365 استفاده مینماید و حالا از طریق راهکار SDS، از مشتریانش میخواهد که از همان فناوریها و خدمات برای مدیریت و تغییر شکل دیتاسنترهای On-Premise خود استفاده نمایند.
ذخیرهسازی نرمافزارمحور مایکروسافت در نوع خود بهترین میزان انعطافپذیری، مقیاسپذیری، اطمینان، امنیت و عملکرد را ارائه مینمایند. در نتیجه، میتوانید از سختافزار کمهزینه و با استاندارد صنعتی برای تغییر همیشگی شیوهی ذخیرهسازی خود استفاده نمایید:
- انعطافپذیری (Flexibility): دستیابی به انعطافپذیری جهت انتقال Storage به کلاستر در موازات ماشینهای مجازی، بدون Downtime یا از بین رفتن دسترسپذیری
- مقیاسپذیری (Scalability): میتوان با پیادهسازی منابع جدید ذخیرهسازی بر حسب درخواست، بهراحتی منابع ذخیرهسازی را بدون اختلال در دسترسپذیری و عملکرد، مقیاسبندی نمود.
- اطمینان (Reliability): میتوان با ذخیره نمودن دادهها بر روی بیش از یک سرور، اطمینان و قابلیت دسترس پذیری را افزایش داد.
- امنیت (Security): بدون ایجاد محدودیت در سطح دسترسی سایر افراد، می توان سطوح دسترسی را بر اساس نوع آن تنظیم نمود و بهراحتی دسترسی به داده را به افرادی اختصاص داد که به این دسترسی نیاز دارند.
- عملکرد (Performance): با تلفیق HDDها و SSDها در Storage Spaceهای Tierشده، میتوان از عملکردی بالا جهت رفع نیاز Workloadهای سنگین برخوردار شد.
- خودترمیمی (Resiliency): با چند لایه از افزونگی در سراسر دیسک، Enclosure، اتصال و Nodeهای فایل سرور میتوان به خودترمیمی دست یافت.
- هزینه (Cost): با استفاده از این تکنولوژی می توان قابلیت هایی مشابه SAN را بدون صرف هزینه و پیچیدگی در زیرساخت SAN، فراهم نمود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ذخیرهسازی نرمافزارمحور مایکروسافت یا Microsoft SDS – قسمت اول
ذخیرهسازی نرمافزارمحور مایکروسافت یا Microsoft SDS – قسمت دوم
ذخیرهسازی نرمافزارمحور مایکروسافت یا Microsoft SDS – قسمت سوم (پایانی)