تجزیهوتحلیل امنیتی چیست؟ امنیت سایبری روزبهروز در حال رشد است و فشار قرار گرفته روی عملیات IT و تیمهای امنیتی را افزایش میدهد. این تیمها معمولاً درگیر چرخههای ناتمامی از درگیری با تهدیدات هستند که روی کارآمدی اثر منفی میگذارد. سازمانها بهطور روزافزونی به سمت هدفِ افزایش تابآوری در IT حرکت میکنند که برای این مهم، معمولاً باید از طریق آمادهسازی برای تهدیدات سایبری و پیشگیری از رخ دادن آنها قبل از اینکه اختلال بزرگی ایجاد کنند، باید برای رویکردی پیشگیرانه در امنیت سایبری برنامه داشت. در همین راستا به مانیتورینگ مداوم شبکه و سرمایهگذاری در هوش تهدیدات نیاز است تا از تهدیدات عقب نیفتیم.
کاربرد تجزیهوتحلیل امنیتی چیست
تجزیهوتحلیل امنیتی بینشهایی Real-Time را به تهدیدات در حال ظهور و آسیبپذیریها فراهم کرده و درنتیجه به تیمها این توانایی را میدهد که ریسکهای احتمالی را قبل از اینکه گسترش پیدا کنند، شناسایی و رفع نمایند. این امر کمک میکند که درک عمیقتری از وضعیت امنیتی ایجاد شود سازمانها بتوانند بهطور کارآمدتری از زیرساخت خود حفاظت نمایند.
این تجزیهوتحلیل امنیتی، دادهها را از چندین منبع مثل Logها، ترافیک شبکه و هوش تهدید جمعآوری میکند تا وضعیت امنیتی سازمانها مشاهده و تجزیهوتحلیل شود و الگوهای مشابه پیدا شوند. این امر به شناسایی آسیبپذیریها و تهدیدات در حال ظهور کمک میکند.
بیشتر بخوانید: استفاده از تجزیه و تحلیل پیشرفته برای تشخیص و بررسی تهدیدات امنیتی کاربران
اهمیت تجزیهوتحلیل امنیتی
چندین عامل کلیدی وجود دارند که موجب گسترش و افزایش اهمیت تجزیهوتحلیل امنیتی میشوند، ازجمله:
- تغییر از حفاظت به شناسایی: رویکرد قدیمی به امنیت یک رویکرد واکنشی بود که تمرکز آن حفاظت از سازمانها در مقابل تهدیدات شناساییشده بود و فضا را برای قرار گرفتن در معرض آسیبپذیریهای شناسایینشده باز میگذاشت. ابزار تجزیهوتحلیل امنیت سایبری با مانیتورینگ مداوم برای الگوهای تهدیدات شناختهشده و هشداردهی مناسب به تیمهای IT در مورد ناهنجاریها، این رویکرد را بهبود میبخشند.
- شرح نمای یکپارچه برای سازمان: تجزیهوتحلیل امنیتی یک نمای متمرکز از دادههای امنیتی فراهم کرده و دیدگاههای Real-Time و سابقهمحور را در مورد رویدادها ارائه میدهد. این نمای یکپارچه به تیمهای عملیات IT کمک میکند که از یک کنسول واحد، درک بهتری از تهدیدات و نقضهای امنیتی به دست آورند و فرایندهای برنامهریزی آگاهانهتر، حل مشکل سریعتر و تصمیمگیری بهبودیافتهتری را تسهیل میکند.
- نمایش بازده سرمایهگذاری و نتیجه: تیمهای عملیات IT دائماً تحتفشار هستند که کارآمدی سرمایهگذاریهای امنیتی خود را نشان دهند. تجزیهوتحلیل امنیتی با بهبود معیارهای مربوط به زمان حلوفصل مشکل و کاهش نتایج غیردقیق، در این امر به آنها کمک میکند. این بهبودها موجب کارآمدتر شدن تجزیهوتحلیل عملیات IT شده و نتایج سنجشپذیری را فراهم میکنند و براساس آنها امکان ابتکار در استراتژی را فراهم مینمایند.
برای مشاوره رایگان جهت (باز)طراحی امنیت شبکه و یا انجام تست نفوذ مطابق با الزامات افتا با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
تجزیهوتحلیل امنیتی چیست و در کارآمدی عملیات IT چه نقشی دارد
تجزیهوتحلیل امنیتی امری ضروری است که به سازمانها کمک میکند ریسکها را شناسایی کنند، از تهدیدات بالقوه عقب نمانند و بهسرعت به حوادث پاسخ دهند و به شکلهای زیر نقشی حیاتی را در بهبود کارآمدی تیمهای عملیات IT ایفا مینماید.
بهبود زمان شناسایی تهدید و پاسخگویی
تجزیهوتحلیل امنیتی چیست؟ تجزیهوتحلیل امنیتی به سازمانها این توانایی را میدهد که با تجزیهوتحلیل منابع دادهی متنوع و همبستگی اطلاعات حوادث با بینشهای Real-Time قابلیت شناسایی و پاسخ خود را بهبود بخشند. سازمانها میتوانند با استفاده از تجزیهوتحلیل امنیت سایبری بهطور پیشگیرانه، ناهنجاریها و فعالیتهای مشکوک را در ابتدای زنجیرهی حمله شناسایی کرده و امکان مداخلهی سریع و کارآمد را فراهم کنند. این رویکرد به کاربران کمک میکند تهدیدات داخلی و نقضهای امنیتی احتمالی را قبل از اینکه گسترش پیدا کنند، بشناسند و زمان پاسخ و وضعیت امنیتی خود را بهبود بخشند.
بیشتر بخوانید: استفاده از تجزیه و تحلیل پیشرفته برای تشخیص و بررسی تهدیدات امنیتی کاربران
اولویتبندی Patching
تیمهای عملیات IT در مسیر دگرگونی دیجیتال و با وجود بارهای کاری که دائماً در حال افزایش هستند، تحت فشار زیادی قرار دارند. تجزیهوتحلیل امنیتی با فراهم کردن اطلاعات عملیاتی جهت تصمیمگیری آگاهانه، به تیمها کمک میکند برای اولویتبندی Patching رویکردی مبتنی بر ریسک داشته باشند. این امر به تیمها اجازه میدهد تلاشها و منابع خود را مدیریت کنند تا بتوانند اول روی بزرگترین تهدیدات تمرکز کرده، بار کاری خود را تسهیل کنند و بهرهوری را بهبود بخشند.
مدیریت و رفع ریسک بهطور پیشگیرانه
تجزیهوتحلیل امنیتی با فراهم کردن بینشهای Real-Time و شناسایی تهدید خودکار، امکان مدیریت ریسک پیشگیرانه را فراهم میکند. پاسخ به حادثه که از طریق شناسایی و همبستگی سریع انجام شود، زمان لازم برای رسیدگی به مشکلات امنیتی را کاهش میدهد. بینشهای مبتنی بر داده با اولویتبندی آسیبپذیریهای حیاتی و به حداقل رساندن وظایف مانیتورینگ دستی، منجر به تصمیمگیریهای بهتری میشوند. بدین صورت تیمهای عملیات IT میتوانند بهطور کارآمدی ریسکها را کاهش دهند و یک محیط IT ایمن را ارائه نمایند.
اندازهگیری تأثیر تجزیهوتحلیل امنیتی روی عملیات IT
معیارهای قابلسنجش برای ارزیابی تجزیهوتحلیل امنیتی
به دلیل اینکه تجزیهوتحلیل امنیتی سرعت شناسایی و حلوفصل حوادث امنیتی و تهدیدات را افزایش میدهد، زمان پاسخ به حادثه بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد. برای مثال، تجزیهوتحلیل امنیت Endpoint کمک میکند که دادههای Endpoint مانیتور و تجزیهوتحلیل شود تا پاسخ سریعی به آسیبپذیریها و تهدیدات ارائه گردد.
بهبودهای کیفی در عملیات IT
با خودکارسازی فرایندهای روتین و تکراری، مثل مانیتورینگ تهدید و تجزیهوتحلیل داده، تیمهای IT میتوانند زمان بیشتری برای کارهای استراتژیکتر و پیچیدهتر داشته باشند. این تغییر تمرکز با آزاد کردن منابع و به حداقل رساندن زحمات دستی و بهبود بازده کلی، بهرهوری را در تیم تقویت میکند. با ارائهی هوش تهدید کامل و بینشهای عملیاتی، روشهای تجزیهوتحلیل امنیتی به تیمهای IT این توانایی را میدهند که تصمیمات آگاهانهای اتخاذ کنند.
شاخصهای کلیدی عملکرد برای ردیابی کارآمدی تجزیهوتحلیل امنیتی
شاخصهای کلیدی عملکرد یا KPIها میزان موفقیت در اهداف کسبوکار را میسنجند و بینشهایی کاربردی را برای تصمیمگیری فراهم مینمایند. در عملیات امنیتی، KPIها برای تجزیهوتحلیل داده، شناسایی الگوهای حمله و شناسایی شکاف در برنامهها حیاتی هستند. آنها پاسخهای استراتژیکی را برای تهدیدات فوری فراهم میکنند و تصمیمات استراتژیکی را برای بهبود بلندمدت استراتژی امنیت سایبری ارائه میدهند.
برخی از KPIهایی که کارآمدی تجزیهوتحلیل امنیتی را ردیابی میکنند عبارتاند از:
- زمان پاسخ به حادثه: کمک میکند که سرعت شناسایی و حلوفصل حوادث امنیتی ارزیابی گردد. زمان پاسخ کوتاهتر، نشانگر کارآمدی تجزیهوتحلیل امنیتی است و نشان میدهد که تکنولوژیهای مربوط بهطور موفقیتآمیزی سرعت فرایند مدیریت حوادث را بالا میبرند.
- هزینهی حوادث: این KPI تأثیرات مالی نقضهای امنیتی را میسنجد و هزینههای مستقیم (جریمه، هزینههای قانونی) و غیرمستقیم (آسیب به اعتبار) را پوشش میدهد. مانیتور کردن این KPI به سازمان این توانایی را میدهد که بسنجد تکنولوژیهای تجزیهوتحلیل امنیتی چقدر در کاهش ضررهای مالی ایجادشده توسط حوادث امنیتی مفید بودهاند.
- نرخ مثبتهای کاذب: این KPI با شمارش تعداد هشدارهای کاذب ایجادشده، دقت در شناسایی تهدید را میسنجد. کمتر بودن نرخ مثبتهای کاذب نشان میدهد که سیستمهای تجزیهوتحلیل امنیتی، هشدارهای تهدید دقیقتر و درستتری را ایجاد کرده و کارآمدی مدیریت حادثه را بهبود بخشیدهاند.
- زمان بازیابی از حادثه: این معیار زمان لازم برای بازیابی عملیات عادی پس از یک حادثه امنیتی را میسنجد. سرعت بیشتر در زمان بازیابی نشان میدهد که تکنولوژیهای تجزیهوتحلیل امنیتی بهطور کارآمدی در فرایند پاسخ به حادثه مؤثر هستند و اختلال در کسبوکار را به حداقل رساندهاند.
تجزیهوتحلیل امنیتی چیست؟ ابزاری حیاتی برای عملیات IT مدرن است. این تجزیهوتحلیل به تیمها قدرت میدهد که تهدیدات را شناسایی کرده و پاسخ سریعی به آنها بدهند، بهطور پیشگیرانه ریسکها را مدیریت کنند و در هزینههای صرفهجویی نمایند. با استفاده از راهکارهای تجزیهوتحلیل امنیتی، سازمانها میتوانند نمای جامعی از چشمانداز امنیتی خود به دست آورند، آسیبپذیریها را اولویتبندی کنند و بهصورت Real-Time ایرادات را Patch نمایند که درنهایت موجب تقویت وضعیت امنیت سایبری آنها خواهد شد.