مجازی سازی (Virtualization) چگونه به کسب و کار کمک می نماید ؟
علاوه بر مسئله ی صرفه جویی اقتصادی، مجازی سازی (Virtualization) می تواند چابکی کسب و کار یک شرکت را به طور قابل ملاحظه ارتقا دهد. شرکت هایی که از Clustering، Partitioning، مدیریت حجم کاری (Workload Management) و دیگر تکتیک های مجازی سازی در پیکربندی گروهی از سرور ها برای بهره برداری از منابع استفاده می کنند، در مواجهه با تغییرات نیاز های محیطی در استفاده از منابع خود وضعیت بهتری دارند.
تفاوت بین انواع روش های مجازی سازی (Virtualization):
در حالت کلی سه نوع طبقه بندی در مجازی سازی وجود دارد:
- مجازی سازی مبتنی بر فضای ذخیره سازی: فضاهای ذخیره سازی فیزیکی را با فضاهای ذخیره سازی دستگاه های موجود در شبکه با هم ادغام می کند به طوری که همانند یک دستگاه ذخیره سازی وانمود می کند .
- مجازی سازی مبتنی بر شبکه: ترکیب منابع در یک شبکه و تقسیم پهنای باند در دسترس به کانال های مستقل، که توانایی اختصاص داده شدن به سرورها یا دستگاه های خاص در یک زمان را دارا می باشند.
- مجازی سازی مبتنی بر سرور: در این حالت، طبیعت فیزیکی سرور ها از جمله تعداد و شناسه ی سرور ها، پردازنده ها و سیستم عامل ها از نرم افزار هایی که بر روی آن ها در حال اجرا می باشند، پنهان می شود.
البته قابل ذکر است که برداشت معمول از مجازی سازی متوجه طبقه بندی نوع سوم یعنی مجازی سازی مبتنی بر سرور می باشد زیرا در بازار به طور گسترده ای مورد استقبال قرار گرفته است.
لغات پر کاربرد در مجازی سازی:
Hypervisor: اساسی ترین جز در مجازی سازی (Virtualization) می باشد. Hypervisor نرم افزاری است که باعث جداسازی سیستم عامل و برنامه ها از منابع فیزیکی آن ها می گردد. این جز، کرنل خود را دارا بوده و مستقیما روی سخت افزار نصب می گردد و دقیقا بین سخت افزار. سیستم عامل قرار می گیرد.
Virtual Machine: یا VM که یک محیط عملیاتی است و میزبان سیستم عامل می شود. به عبارت دیگر یک پلت فرم است که مستقل از نرم افزار پیاده سازی پردازنده کد های کامپایل شده را اجرا می کند . همچنین گاهی به تکنولوژی های مجازی سازی نرم افزار Virtual Machine پویا (Dynamic Virtual Machine) نیز گفته می شود.
Application Virtualization: مجازی سازی در لایه ی Application برنامه های نرم افزاری را از سخت افزار و سیستم عامل جدا می نماید. Application Virtualization در واقع تغییرات برنامه های مرتبط را برای سیستم عامل به حداقل می رساند و چالش ها و تقابلات بین برنامه ها را نیز کاهش می دهد.
Xen :Xen پروژه ای است که هدف آن ایجاد یک hypervisor تکامل یافته، رایگان و متن باز برای معماری X86 می باشد. Xen در واقع بر روی بستر یک سیستم عامل اجرا می شود و ابزاری برای فناوری مجازی سازی در نظر گرفته می شود. هم اکنون شرکت های بزرگی ازXen پشتیبانی می نمایند. مانند: Microsoft، Novell و IBM.
در مجازی سازی باید چه چیزی را جستجو نمود؟
در یک کلام، مدیریت. در واقع شرکت های بزرگ فروشنده ی نرم افزار(Microsoft، Sun Microsystems ، BEA Systems، Hewlett-Packard، BMC و CA) به این مقوله توجه کرده و آن را در محصول خود می گنجانند، اما فروشندگان مستقل نرم افراز های مجازی سازی (Virtualization) از آن دوری می نمایند. در حقیقت تفاوت این دو گروه در توانایی آن ها در ارائه ی ابزار برای مدیریت، مانیتورینگ و بهینه سازی اختصاص منابع می باشد.
در نتیجه، نسل بعدی محصولات حول محور مدیریت می چرخد. شرکت های بزرگی مثل VMware با راهکار مجازی سازی خود که ESX Server می باشد، به دنبال ادغام فضای ذخیره سازی، پردازنده ها، حافظه ی جانبی و برنامه ها به عنوان یک منبع یکپارچه می باشند.
مجازی سازی (Virtualization) راه درازی تا کاهش حداکثری استفاده از منابع سخت افزاری دارد، اما می تواند تا حدی روش های مدیریتی را با هم ترکیب کند. از دیگر راهکار های مورد نظر در این فناوری به وجود آمدن فرآیندی برای انتقال سیستم ها از حالت فیزیکی به ساختار مجازی می باشد به طوری که با کمترین تغییرات انجام گیرد. به این قابلیت “Live Migration” می گویند که شرکت های پیشرو در این تکنولوژی در حال ارائه ی آن می باشند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ