SD-WAN چیست؟ SD-WAN یا software-defined wide area network یا رویکرد نرمافزاری در شبکهی گسترده، نوعی فناوری شبکه است که از رویکرد نرمافزاری شبکه یاSDN یا Software-Defined Networking برای مدیریت و بهینهسازی عملکرد شبکههای گسترده WAN استفاده میکند. این امر سازمانها را قادر میسازد تا به طور ایمن کاربران، برنامهها و دادهها را در مکانهای مختلف به هم متصل کنند و در عین حال عملکرد بهتر، قابلیت اطمینان و مقیاسپذیری را ارائه دهند. SD-WAN همچنین مدیریت شبکههای WAN را با ارائهی کنترل متمرکز و قابلیت دیدِ کل شبکه ساده میکند.
SD-WAN چیست و چگونه کار میکند؟
SD-WAN یک سرویس مجازی است که شبکههای سازمانی را در فواصل جغرافیایی بزرگ متصل کرده و گسترش میدهد. شبکههای WAN از پیوندهایی مانند multiprotocol label switching یا MPLS، بیسیم، باندِ پهن، شبکههای خصوصی مجازی یا همان VPN و اینترنت استفاده میکنند تا برای کاربران شعبه و دفاترِ دور کار دسترسی به برنامهها، خدمات و منابع سازمان را فراهم کنند و به آنها اجازه میدهد تا بدون توجه به موقعیت مکانی کار کنند. SD-WAN همچنین، بر عملکرد اتصالات WAN نظارت کرده و با تلاش برای حفظ سرعت بالا و بهینهسازی اتصال ترافیک را مدیریت میکند.
مزایای استفاده از راهکار SD-WAN
ویدیوهای بیشتر درباره ی SD-WAN
شبکههای WAN سنتی از روترهای قدیمی برای اتصال کاربران دورکار به برنامههای میزبانیشده در مراکز داده استفاده میکنند. یک روتر عمدتاً از رابط CLI یا همان Command Line Interface هدایت میشود. مهندسان و مدیران شبکه برای تعیین مکان و نحوهی خروج دادهها از یک شبکهی فرعی، با استفاده از WAN سنتی، باید به صورت دستی قوانین و سیاستها را بنویسند. چنین رویههایی اغلب وقتگیر و مستعد خطا میباشد.
SD-WAN برای حل چالشهای متعددِ مرتبط با WAN سنتی طراحی شده است و متخصصان شبکه را قادر میسازد تا راه سادهتری برای بهینهسازی و ایمن کردن اتصال WAN داشته باشند. فناوری SD-WAN به جای سختافزار مبتنی بر نرمافزار است و برای مدیریت انواع ترافیک و شرایط مختلف به صورت بیدرنگ یا real-time تنظیم شده است. این فناوری میتواند به سرعت با شرایط متغیر سازگار شود و امنیت و قابلیت اطمینان بیشتری نسبت به WANهای سنتی ارائه دهد.
فناوری SD-WAN چیست؟ این فناوری از یک سطح کنترل متمرکز برای مسیریابی ترافیک استفاده میکند و مدیران را قادر میسازد تا قوانین و سیاستها را بنویسند و آنها را در کل شبکه به طور همزمان پیادهسازی کنند.
بیشتر بخوانید: تکنولوژی SD-WAN چیست و چه مزایای دارد؟
کنترل از سختافزار جدا شده است تا مدیریت شبکه را ساده کرده و ارائهی خدمات را بهبود بخشد. دستگاههای SD-WAN به مقررات عملیاتی که از کنترلکنندهی مرکزی SD-WAN منتقل شده، اطاعت میکنند. این امر بهطور قابل توجهی نیاز به مدیریت Gateway و روتر را، بهصورت جداگانه، کاهش میدهد و یا کلا از بین میبرد.
gatewayهای SD-WAN از WAN هیبرید پشتیبانی میکنند؛ این به آن معنی است که هر دستگاه فرعی میتواند چندین اتصال را از طریق وسایل حمل و نقل مختلف مانند MPLS، اینترنت باند پهن، LTE و غیره پشتیبانی کند. به دلایل امنیتی، یک VPN معمولاً در هر اتصال WAN نصب میشود.
برای مشاوره رایگان و یا طراحی و اجرای زیرساخت شبکه و SDWAN با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
با اجازه به WAN برای استفاده از انواع مختلف اتصالات از جمله LTE، MPLS و اینترنت پهنباند یا Broadband، به صورت متقابل، همانطور که پهنای باند شبکه افزایش مییابد، کارایی و افزونگی نیز افزایش مییابد و امکان مدیریت و اجرای متمرکز را فراهم میکند. هنگامی که سیاستها و قوانین عملیاتی بهطور همزمان در کل شبکه منتقل میشوند، مدیریت فردی Gateway و روترها به شدت کاهش یافته و یا حذف میشود.
اجزای اصلی SD-WAN چیست و چه ویژگی هایی دارند؟
اتصال انعطافپذیر WAN
اتصال انعطافپذیر WAN امکان استفادهی کارآمد از پهنای باند بین سایتها و مراکز داده را با کاهش تاخیر، افزایش توان عملیاتی و بهبود قابلیت اطمینان، با استفاده از چند مسیر، را فراهم میکند که همه اینها به کاهش هزینهها کمک میکنند. این امر سازمانها را قادر میسازد تا با اتصال به اینترنت، از هر جایی با استفاده از هر دستگاه یا سیستم عاملی، به شبکهی خود دسترسی داشته باشند.
اتصال امن یا Secure Connectivity
اتصال امن تضمین میکند که ترافیک بین سایتها رمزگذاری شده باشد تا کسی نتواند آن را استراق سمع نماید. این امر بسیار مهم است، چراکه تمام دادههایی که از طریق اینترنت منتقل میشوند حتی اگر فقط در یک ایمیل باشند در معرض گیر افتادن و خوانده شدن توسط شخص دیگری است که ممکن است از این اطلاعات علیه شما یا شرکت شما استفاده کند. اتصال امن به این معنی است که دادههایی که از طریق SD-WAN ارسال میکنید به گونهای رمزگذاری میشوند که فقط شما میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، حتی اگر شخص دیگری بتواند آن را در حین حرکت در اینترنت رهگیری کند. این امر، بهویژه هنگام ارسال اطلاعات حساس مانند شمارهی کارتهای اعتباری یا سوابق سلامت شخصی، از طریق شبکههای عمومی مانند نقاط اتصال Wi-Fi در هتلها یا کافهها، که هر کسی میتواند به مکالمهی شما گوش دهد، اهمیت بسیاری دارد.
بهینهسازی برنامه یا Application Optimization
بهینهسازی برنامه، جزئی کلیدی از SD-WAN بوده و این ویژگی سازمان را قادر میسازد تا برنامههایی که به تأخیر و اتلاف حساس اند، را بهینهسازی کنید. بهینهسازی برنامه تضمین میکند که برنامهها حتی زمانی که به پهنای باند بیشتر از حد معمول نیاز دارند، بدون مشکل اجرا شوند. به این ترتیب، کاربران در حین دورکاری از خانه یا در سفرهای کاری به خارج از کشور با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد، چراکه اتصال آنها به اندازه کافی پایا نیست تا بتواند نیازهای آنها را بدون کاهش سرعت یا قطع شدن کامل برطرف کند.
بیشتر بخوانید: شرح و بررسی معماری راهکار SD-WAN برای سازمانها
با بهینهسازی برنامه، شما میتوانید انتخاب کنید که آیا تمام برنامهها را بهینهسازی کنید یا فقط آن برنامههایی را که حساس به تاخیر و اتلاف بسته شناسایی شده اند. اگر گزینهی دوم را انتخاب کنید، تنها آن برنامهها بهینه میشوند.
مزایای SD-WAN چیست؟
کسبوکارهایی که کلود را در اولویت قرار میدهند، میتوانند از SD-WAN استفاده کنند تا به کاربران سرویس کیفیت خدماتِ یا QoEx برنامه بهتری را ارائه دهند. فناوری SD-WAN، در حالی که اطمینان حاصل میکند که برنامهها QoS و سیاستهای امنیتی مورد نیاز خود را دریافت میکنند، درکی را نسبت به اتصالات شبکههای گسترده یا همان WAN ارائه میدهد. با بالاترین سطوح عملکرد مبتنی بر cloud، دسترسی ایمن به منابع مبتنی بر cloud، با استفاده از اینترنت محلی فعال از ترافیک برنامههای IaaS یا زیرساخت به عنوان سرویس و SaaS یا نرمافزار به عنوان سرویس از دفتر شعبه امکانپذیر میشود. با انجام این کار، شبکههای سازمانی ایمن نگه داشته میشوند. فناوری SD-WAN برای کسبوکارهای کوچک و متوسط با بودجههای محدود ایدهآل است و امکان دسترسی به تمام مزایای یک شبکهی بزرگ سازمانی را بدون نیاز به پرداخت مبالغ بالا فراهم میکند.
سادگی عملیاتی
از آنجا که هر دستگاه به صورت مرکزی مدیریت میشود، با مسیریابی بر اساس سیاستهای برنامه، مدیران شبکه میتوانند قوانین امنیتی را بهصورت بیدرنگ ایجاد و متناسب با تغییر نیازهای شبکه آن را بهروز کنند. سازمانها میتوانند با ترکیب SD-WAN با تأمین بدون لمسZero Touch Provisioning یا ZTP، که به خودکارسازی فرآیندهای استقرار و پیکربندی کمک میکند، پیچیدگی، منابع و هزینههای عملیاتی مورد نیاز برای ایجاد سایتهای جدید را کمتر کنند.