امروزه، بهرهوری و نوآوری از مهمترین و حیاتیترین اهداف بسیاری از محیطهای کاری ترکیبی و از راه دور می باشد، تضمین امنیت قوی، به نوبهی خود، باید در مرکز این امر باشد. در مقاله امنیت Zero Trust چیست؟ دو سناریوی Zero Trust را بررسی خواهیم کرد: ایجاد محیط کار ترکیبی یا از راه دورِ کارآمدتر و مدرنسازی سریع وضعیت امنیتی سازمان ها از طریق معماری Zero Trust و دوم اتخاذ راهبرد Zero Trust پیوسته، دسترسی ایمن و بهینه را برای نیروی کار هیبریدی و مدرن فراهم میآورد.
منظور از امنیت Zero Trust چیست
Zero Trust یک رویکرد یکپارچه برای امنیت در سراسر فضای دیجیتال می باشد که به طور صریح و مستمر هر تراکنش را تأیید کرده و مدعی دسترسی حداقل کاربر به اطلاعات می باشد؛ همچنین باید توجه داشت که این رویکرد، در مواجهه با تهدیدات متکی بر هوش مصنوعی، تشخیص پیشرفته و پاسخ بهموقع دارد.
پیادهسازی ارکان امنیتی و اتخاذ راهبرد امنیتی پیوستهی Zero Trust
با اتخاذ راهبرد امنیتی پیوستهی ایمنترین و بهینهترین دسترسی برای کاربران در نیروی کار ترکیبی و مدرن فراهم می شود. سازمانها برای رقابت کردن باید خود را با شرایط وفق داده و امنیت سایبری همچنان یکی از نگرانیهای اصلی این موضوع می باشد، چراکه محیطهای کاری درجهت تنظیمات ترکیبی و از راه دور در حال تغییر می باشند.
فعالسازی محیط کار ترکیبی و از راه دور کارآمدتر
کار ترکیبی چالشهای ویژهای برای تیمهای امنیتی دارد، چراکه کارمندان زمان بیشتری را خارج از محیط شبکهی سنتی میگذرانند، جایی که اعمال دید، کنترل افراد دشوارتر می باشد. این امر بر تیمهای امنیتی که در زمینهی ایمن کردن دادهها و دستگاههای حساس کار میکنند، تأثیر میگذارد.
در شکل بالا کارکنان ترکیبی یا همان هیبریدی و دورکار میتوانند با استراتژی جامع Zero Trust، رویهی کاری موثرتر و ایمنتری را چه در سطح جهانی و چه در سطح محلی ایجاد کنند.
استقبال از یکی از مدلهای امنیتی Zero Trust ابزارها و چارچوب لازم را برای ایمنسازی موثرتر محیطهای کاری ترکیبی به سازمان شما ارائه میدهد. بهکارگیری یکی از راهبردهای پیوستهی Zero Trust چندین مزیت دیگر را نیز در دنیای جدید کار به همراه دارد.
معرفی جامع و مزایای رویکرد Zero-Trust
ویدیوهای بیشتر درباره Zero Trust
مزیت های امنیت Zero Trust چیست
- بهبود تجربه و بهرهوری کارکنان.
- افزایش سازگاری و چالاکی سازمانی.
- تقویتِ ابقا استعدادها.
یکی از اولین گامهایی که سازمانها باید برای مدرنسازی و تجهیز خود به اقدامات مناسب برای امنیت دادهها بردارند، این است که از موارد زیر اطمینان حاصل کنند:
- شناسایی انواع اطلاعات حساس خود و محل آنها.
- محافظت و جلوگیری از دست دادن دادههای حساس در سراسر محیطها.
- داشتن روشی برای مدیریت ریسکهای داخلی بهمنظور درک قصد کاربر.
پاسخ به این سوالات میتواند به سازمانها کمک کند تا تشخیص دهند که چقدر با خطرات امنیتی روبهرشد امروزی مطابقت دارند و چگونه میتوانند وضعیت امنیتی خود را با اجرای معماری Zero Trust بهبود بخشند.
بیشتر بخوانید: معرفی امنیت Zero Trust و دلایل مختلف استفاده از آن
چارچوب Zero Trust به سازمانها کمک میکند تا دفاع خود را تقویت کنند و به کارکنان این امکان را میدهد که از هرجایی کار کرده و از برنامههایی استفاده کنند که خارج از تمهیدات شبکههای سنتی سازمان ها وجود دارند. Zero Trust ایمنسازی دادهها را در چندین کانال مانند ایمیلها، پیامها، فضای ذخیرهسازی مشترک، و برنامههای مبتنی بر cloud و دستگاهها بسیار آسانتر میکند.
با وجود نیروی کار ترکیبی، حوادث امنیتی دادهها ممکن است در هر زمان و مکانی اتفاق بیافتند. یک معماری امنیتی ساده از طریق Zero Trust، چالاکی کسبوکار را در انواع مختلف محیطهای کاری، از جمله محیط کار ترکیبی، بهبود میبخشد. سازمانها میتوانند، از طریق مدیریت کارآمد سیستم و دسترسی کاربران، در حین ارزیابی و مدیریت ریسک بهسرعت به دنبال فرصتهای تجاری و پشتیبانی کارِ از راه دور باشند. این امر اهمیت ویژهای دارد، چراکه همکاری در محیطها و دستگاههای متعدد به دلیل دورکاری و کار ترکیبی میتواند منجر به حوادث امنیتی شدید دادهها شود، علیالخصوص اگر سازمان شما قابلیت دید دادههای خود را ندارد یا اگر یک کاربر برای نفوذ به دادهها یا اشتراکگذاری اطلاعات حساس و افشای آن دارای سوءنیت باشد.
منظور از بهبود وضعیت امنیتی با ایجاد امنیت Zero Trust چیست
با ایجاد معماری Zero Trust، می توان وضعیت امنیتی را بهبود بخشید و خطر نفوذ به دادهها را برای افراد، منابع و دادههای خارج از محیط شبکهی سازمان کاهش داد.
شکل بالا نشان می دهد که تیمها باید با یکدیگر همکاری کنند تا چارچوب جامع و cross-cloud مربوط به Zero Trust را در شیوههای امنیتی خود پیاده کنند.
ایجاد وضعیت امن با Zero Trust
امنیت Zero Trust چیست؟ با استفاده از Zero Trust می توان موقعیت امنیتی سازمان خود را بهسرعت مدرن و مبتکرانه کنید، Zero Trust برای مدرن کردن وضعیت امنیتی جامع طراحی شده است. رویکرد جامع Zero Trust همچنین به شکستن Silo بین تیمها و سیستمهای IT کمک میکند و دید و محافظت بهتر را در کلِStack ممکن میسازد. تیم های امنیتی با استفاده از ابزارهایی مانند Microsoft Purview Compliance Manager، همچنین میتوانند وضعیت امنیتی داراییهای شما را با معیارهای صنعتی و بهترین شیوهها اندازهگیری کند. تجزیهوتحلیل بهرهوری و سیگنالهای امنیتی به تیم های امنیتی کمک میکند تا فرهنگ امنیتی سازمان ها را بهتر ارزیابی کنند، زمینههایی را که نیاز به ارتقاء دارند را شناسایی کرده و بهترین شیوهها برای انطباق را تشخیص دهند.
بیشتر بخوانید: بررسی ارکان اصلی در مدل امنیت Zero Trust
مدیران باید چالشهای دسترسی ترکیبی یا از راه دور را، برای محافظت از دادههای حساس و الزامات انطباق، با نیازهای سازمان در زمینهی همکاری، نوآوری و رشد موازنه کنند. مدرنسازی سریع وضعیت امنیتی سازمان با اجرای چارچوب Zero Trust نه تنها به سازمان کمک می کند تا الزامات مقرراتی و انطباق را برآورده کنند، بلکه به آن ها کمک میکند تا از خود در برابر یک چشمانداز تهدید، که به سرعت در حال تغییر می باشد، محافظت کنند. همزمان که سازمان این مسیر را آغاز میکند، به خاطر داشته باشید که تیم ها باید:
- در مورد چگونگی حلوفصل مهمترین تهدیدهایی که با آن روبرو هستند همکاری کنند.
این امر شامل بهبود و ارزیابی مستمر کل اطلاعات، برای افزایش قابلیت دید می باشد. تیمها میتوانند مواردی را که سرعت عمل تیم را کند میکند، اتوماتیکسازی کنند مانند اجرای پشتیبانی IT Help Desk، که باعث صرفهجویی در زمان و هزینهی تیمها برای استفاده Proactive در رفع مشکلات امنیتی جدی میشود.
- به طور همزمان از سازمان خود در برابر حملات و سایر تهدیدات امنیتی دفاع کنند.
تیمهای امنیتی، در بخشی از دفاع در برابر حملات و تهدیدات امنیتی، باید از خود بپرسند که چگونه از دادهها و هویتها محافظت میکنند و در عین حال سلامت دستگاه endpoint را نیز ارزیابی و مدیریت کنند. این کار به تیمها کمک میکند تا حملاتی را که ممکن است هنگام تعیین خطرات داخلی و نیز هنگام تحلیل رفتار کاربر رخ دهد، ارزیابی کنند.
- برای بهبود مستمر امنیت تلاش کنند.
به دلیل متغیر بودن چشمانداز تهدید، تیمهای امنیتی نیز باید به طور مداوم وضعیت امنیتی خود را بهبود داده و بررسی کنند؛ این امر شامل نظارت مستمر تهدیدهایی می باشد که در غیر این صورت نمیتوانستند شناسایی شوند. Zero Trust تیمها را قادر میسازد، تا از طریق دفاع چند مرحلهای در بخش هویت و endpoint، در برابر عوامل بد و تهدیدات امنیتی احتمالی به طور خودکار و فعالانه محافظت کنند.
- نیاز خود را در زمینهی قابلیت دید پیوسته اولویت بندی کنند.
یکی دیگر از مؤلفههای دفاع در برابر حملات و تهدیدات امنیتی، افزایش دید تیم امنیتی نسبت به کل دارایی دیجیتال است. سازمانها باید با اتخاذ سیاستهای بخصوصی اطمینان حاصل کنند که دادهها و هویتها محافظت شده و الزامات انطباق در صورت لزوم برآورده میشود؛ آنها همچنین باید هشدارهایی را برای حملات تنظیم کنند تا امکان اصلاح سریع فراهم شود.
باید توجه داشت که دستورالعمل Rapid Modernization Plan مایکروسافت را برای پیادهسازی Zero Trust در نظر داشته باشید، چراکه تیمها را قادر میسازد تا از مجموعهای از ایدههای مشخص برای توسعهی موفق و سریع استفاده کنند. فرآیند امنیت Zero Trust به شرح زیر می باشد:
تأیید اعتبار همهی درخواستهای دسترسی، از هویت گرفته تا endpointها، برنامهها و شبکهها.
آماده کردن و فعالسازی بازیابی باج افزار.
محافظت از دادههای مبتنی بر cloud و On-Premise در برابر دسترسی مخرب.
موثرسازی پاسخ به تهدید.
یکپارچهسازی قابلیت دید در تمام ارکان امنیتی.
کاهش کارهای یدی در تیمهای امنیتی.
در کل در بحث امنیت Zero Trust چیست می توان گفت بهکارگیری یک مدل Zero Trust، قابلیت دید پیوسته را در سراسر دارایی امنیتی امکانپذیر میکند. پاسخ اتوماتیک رویکرد Zero Trust، از داراییها محافظت، تهدیدات را جبران و تحقیق و رسیدگی را امکانپذیر میکند و در نهایت تیمهای امنیتی را قادر میسازد تا در همهی ارکان به تهدیدات سریعتر پاسخ دهند.