برنامه های آنتی ویروس و ضد بدافزار عالی هستند اما دارای نقص های جدی هستند ، این برنامه ها تنها می توانند سیستم شما را از تهدید هایی که در مورد آن آگاهی دارند، محافظت کنند. این مسئله در حد یک فاجعه نیست اما به حمله کنند گان فرصت مناسب برای آسیب به سیستم شما در هر زمان که کد خود را دستکاری کنند ، می دهد . اگر یک کامپیوتر به آخرین بروز رسانی نرم افزار ضد ویروس خود تجهیز نشده باشد ، آسیب پذیر است. اما شاید دیگر نیازی به این شیوه ی کار نباشد . محققان با استفاده از الگوریتم های deep-learning می تواند ، کد های مخرب را به صورت طبیعی و بدون نیاز به بروز رسانی پایگاه داده ی نرم افزار آنتی ویروس ، شناسایی کند.
اگر یک شبکه عصبی مصنوعی با آموزش می تواند صورت انسان را شناسایی کند ، چرا نتوان به آن آموزش داد تا کد های مخرب بالقوه را شناسایی کند ؟ البته که میتوان این کار را انجام داد. یک شرکت فعال در زمینه ی مقابله با بدافزار ها و ویروس ها در حال ساخت یک آنتی ویروس با بهره گیری از قابلیت deep-learning است که بتواند بدافزارهای جدید را با صحت ۲۰% بالاتر از نرم افزارهای فعلی شناسایی کند. این ادعاها ثابت نشدهاند ، اما پروژه ی این شرکت بدون پشتیبانی نیست : محققان شرکت های مایکروسافت و Invincea ، مقالاتی راجب سیستم های پیشرفته ی تشخیص بدافزار منتشر کردهاند . هم چنین در یک آزمایش انجام گرفته ، حدود ۹۵% ، بدافزار جدید بدون بروزرسانی شناسایی شده که این امری امید بخش است.
مانند اکثر طرح های مبتنی بر deep learning ، نرمافزار تشخیص بدافزار و آنتی ویروس هنوز در مراحل اولیه است اما اگر موفق باشد ، می تواند قواعد بازی را تغییر دهد.