امروز تعداد زیادی از نسخههای مختلف لینوکس وجود دارند. با اینکه میتوان گفت داشتن انتخاب زیاد هرگز چیز بدی نیست، اما در حقیقت وجود این تعداد نسخه مختلف باعث می شود منابع بین آنها خیلی کم پخش شود. مقدار زیادی افزونگی و هدررفت وجود دارد که باعث خواهد شد در آینده مشاهده کنیم که سیستم عاملهای بر پایه لینوکس شروع به فروپاشی میکنند.
با این که Linux Mint همچنان زنده و پابرجاست ولی جدال درونی و حس شکست بسیاری از مصرف کنندگان را در مورد آینده آن نگران کرده است. متأسفانه یک نسخه دیگر از لینوکس، یعنی Scientific Linux نیز منحل شده است. این سیستم عامل که بر پایه Red Hat Enterprise Linux یا به اختصار RHEL بود، توسط برخی از اعضا کلیدی جامعهی علمی مثل The Fermi National Accelerator Laboratory و CERN حفظ و نگه داری میشد. با اینکه نسخه های فعلی، یعنی نسخههای 6 و 7 تحت پشتیبانی هستند، اما ساخت و توسعهی آن در آینده کاملاً متوقف شده است. چراکه سازمان ها به CentOS، که نسخه دیگری بر پایه RHEL است، روی آوردهاند.
جیمز آماندسن، سرپرست بخش محاسبات علمی Fermi National Accelerator Laboratory می گوید: «Scientific Linux بر اساس ماموریت علمی آزمایشگاه Fermi-lab ساخته میشود و بر نیاز های در حال تغییر تسهیلات آزمایشی متمرکز است. Fermi-lab نگاه خود را به دیگر همکاریهای بینالمللی در آینده معطوف کرده است. بخشی از این همکاریها، یکپارچه کردن پلتفرم محاسباتی خودمان با آزمایشگاها و مؤسسات همکار است.»
آماندسن در ادامه توضیح می دهد: «ما برای رسیدن به این هدف، به جای توسعه دادن Scientific Linux 8، CentOS 8 را در محیطهای پردازش علمی خود راه اندازی خواهیم کرد. ما با CERN و دیگر آزمایشگاه ها همکاری خواهیم کرد تا CentOS را به پلتفرمی بهتر برای رایانش فیزیک High-Energy تبدیل کنیم. Fermi-lab پشتیبانی از Scientific Linux 6 و 7 را در دوره حیات مختص خودشان ادامه خواهد داد. با تشکر از همه آنهایی که به پروژه Scientific Linux کمک کردند و آنهایی که این کار را ادامه خواهند داد.»
از بین رفتن Scientific Linux با اینکه در ظاهر ناراحتکننده است، حقیقتا امر مثبتی میباشد. همانطور که پیشتر گفته شد وجود چندین نسخه مختلف مشابه هم کار بیهودهای است و درواقع هیچ دلیل موجهای وجود ندارد که این سازمانهای علمی نتوانند از سیستم عامل عالی CentOS استفاده نمایند. برندهی بزرگ این تغییر، استفاده کنندگان CentOS هستند چرا که گروههایی مثل CERN و Fermi-Lab قصد دارند که این سیستم عامل را بیش از پیش بهبود ببخشند.